CityLAB Summer school

Het Urban Studies Institute organiseert jaarlijks een internationale en interdisciplinaire summer school, met telkens een nieuwe thematische invalshoek. Het doel is de ontwikkeling van een gevarieerd en geïntegreerd onderwijsaanbod voor jonge onderzoekers en afgestudeerden werkzaam in het bredere professionele veld, alsook mensen die vanuit welk engagement dan ook met de stad begaan zijn.

 

CityLAB VII Summer school: The Sustainable City - An Integrated Perspective
1-5 juli 2019

Op de interdisciplinaire summer school CityLAB van het Urban Studies Institute kunnen deelnemers zich elke editie verdiepen in een ander aspect van urban studies. De zevende editie in 2019 vindt plaats in de eerste week van juli.

CityLAB VI onderzoekt enerzijds de impact van de esthetische verbeelding op steden en anderzijds de structurele spanningen tussen artistieke visies en de sociale en materiële constructie van steden.

Deze vijfdaagse summer school biedt een intensief programma met internationale sprekers en studietrips naar plaatsen waar de esthetische verbeelding de stedelijke werkelijkheid heeft gestuurd.

Waar en wanneer

1-5 juli 2019
Stadscampus, Universiteit Antwerpen, België

Voor wie

Postgraduaten, doctoraatsstudenten, professionals in urban studies of gerelateerde onderzoeksvelden (stadsontwikkeling en -design, stadsgeschiedenis, architectuur, stadsgeografie, stedelijke economie, stedelijke sociologie en cultuurstudies,...).

Sprekers

De sprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Inschrijvingsprijs

€300. Studenten van de Universiteit Antwerpen krijgen €150 terugbetaald.

Credits

3 ECTS credits bij het succesvol eindigen van de summer school.

Deadline

26 april 2019

Meer informatie

www.uantwerp.be/citylab