Alexander Snyers

Alexander Snyers

Contact

Stadscampus
Tel.
032655568
Vennusstraat 23
2000 Antwerpen, BEL

Alexander Snyers is mandaatassistent aan de Universiteit Antwerpen. Na het behalen van zijn Master of Law diploma in 2014, werkte Alexander als advocaat bij een Belgisch boutique corporate, tax and private client advocatenkantoor, waar hij ondernemingen, private equity fondsen, vermogende particulieren en families adviseerde over diverse aspecten van het bedrijfsleven. Na iets meer dan drie jaar in de praktijk te hebben doorgebracht, startte hij in oktober 2017 als mandaatassistent vennootschaps- en financieel recht aan de Universiteit Antwerpen. Hij schrijft zijn doctoraat over de "feitelijke bestuurder". Alexander doceert regelmatig over het Belgisch vennootschapsrecht. 

Alexander Snyers is auteur van verschillende nationale en internationale publicaties in juridische tijdschriften en boeken binnen het brede domein van het vennootschaps- en financieel recht. Hij heeft uitgebreid onderzoek verricht naar "initial token offerings" en spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties. In 2018 schreef hij samen met Prof. dr. Robby Houben een studie voor de TAX3 commissie van het Europees Parlement over cryptocurrencies en blockchain, hun juridische context en hun implicaties voor financiële criminaliteit, het witwassen van geld en belastingontduiking. In 2020 bundelde hij opnieuw zijn krachten met Prof. dr. Robby Houben om een studie te schrijven over crypto-activa in opdracht van het ECON committee van het Europees Parlement. Deze studie kreeg de titel "Crypto-assets - Key developments, regulatory concerns and responses".   

Alexander Snyers is redactiemedewerker bij Larcier Legal voor de Larcier wetboeken – Deel III: Ondernemings-, economisch en financieel recht.