Hubert Meeus

Hubert Meeus

Contact

Stadscampus
Tel.
032654287
Sint-Jacobsmarkt 13
2000 Antwerpen, BEL

Hubert Meeus (Leuven 1956) is als gewoon hoogleraar verbonden aan het Departement Letterkunde van de Universiteit Antwerpen. In 1990 behaalde hij zijn doctorstitel in de Letteren en de wijsbegeerte (groep Germaanse Filologie) aan de KU Leuven met een studie onder de titel: Zacharias Heyns, uitgever en toneelauteur. Bio-bibliografie met een uitgave en analyse van de Vriendts-Spieghel.

Aan de universiteit Antwerpen doceert hij cursussen over de Nederlandse literatuur van de vroegmoderne tijd, theatergeschiedenis van de oudheid tot de achttiende eeuw en wetenschappelijke vaardigheden.

Hij onderzoekt en publiceert boeken en artikelen in diverse internationale tijdschriften en verzamelbundels over de geschiedenis van het toneel en het lied in de Nederlanden van de 16de tot de 18de eeuw en over de geschiedenis van het gedrukte boek van bij de uitvinding tot 1800. Voor het liedonderzoek werkt hij samen met de Nederlandse liederenbank aan het Meertensinstituut in Amsterdam. Op het vlak van de boekgeschiedenis publiceerde hij vooral over het boekbedrijf in Antwerpen in de Europese context.