UAntwerpen
  • menu
  • zoek
  • inhoud
  • Studeren
  • Onderzoek
  • Studentenleven
  • Over UAntwerpen
  • Bibliotheek
  • Vacatures
  • Kalender
  • Contact

Login

  • Studentenportaal
  • Personeelsportaal
  • Online aanmelding
  • Webadmin
  • nl
  • en
Iris Cornet hoofddocent
  • Onderzoek
  • Publicaties
  • Onderwijs
  • Mijn website

From oil substrate to long-chain dicarboxylic acids / Iris Cornet

  • Contact
  • Iris Cornet
  • Mijn website
  • Lipid Biotechnology

Mijn website

  • Lipid Biotechnology
    • From oil substrate to long-chain dicarboxylic acids
    • Microbial oils
  • Lignocellulose Pretreatment & Bioconversion

From Waste Oil to long-chain DiCarboxylic Acids (WODCA)

We are developing a process which uses yeast to convert used cooking oil into long-chain dicarboxylic acids, which are very flexible chemical building blocks that can be used to make a wide range of end products, from plastics and lubricants to cosmetics or pharmaceuticals. 

This project will help to unlock the potential of an abundant waste stream of frying oil for the production of valuable chemicals while, at the same time, displacing fossil feedstocks and strongly improving the sustainable character of this industry.

Nils Cop in action

Project partners: UGhent, VITO


Valorisation of LIPid waste by Thermophilic Yeasts for the production of long chain Dicarboxylic Acids (LIPTYDA)

While the amount of fat and oil released by common households is very limited, the case is different for restaurants and industrial factories. The amount of fat and oil released by these companies can cause serious damage to sewage systems. To prevent this, the fat and oil is collected in a grease trap. In our research, we prove that Grease Trap Waste (GTW) can be a valuable resource by converting it to long-chain dicarboxylic acids by using a dedicated yeast strain.

IMG_7101.JPG

Partners: UGhent, VITO 

High-value products from FLAXseed through Innovative biocatalytic Technologies (FLAXIT)

Flaxseed is considered a waste stream from the Belgian flax industry. A diversity of biomolecules, i.e. oil, carbohydrates and proteins, will be valorised to 

  • esters for personal care and cosmetic applications​​
  • long-chain dicarboxylic acids for polymers and cosmetic applications from oil and carbohydrates
  • proteins/peptides and dietary fibers for techno-functional applicatios in food
flax seed

Partners: VITO, ILVO, KdG

  • © UAntwerpen
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden

Cookie consent

De UAntwerpen maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken voor het functioneren, meten en optimaliseren van de website. Ook worden er cookies geplaatst om b.v. YouTubefilmpjes te kunnen tonen en voor marketingdoeleinden. Deze laatste categorie betreffen de tracking cookies. Uw internetgedrag kan worden gevolgd door middel van deze tracking cookies Door op 'Accepteer alle cookies' te klikken gaat u hiermee akkoord. Lees ook het UAntwerpen Privacy statement

Stel je persoonlijke voorkeuren in

Cookie-voorkeuren

Ze zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden over het algemeen enkel gedefinieerd naar aanleiding van acties die u uitvoert en die u in staat stellen om gebruik te maken van de diensten die wij aanbieden (definitie van uw privacyvoorkeuren, connectie, invullen van formulieren, enz.).
U kunt uw browser zo configureren dat deze cookies worden geblokkeerd of dat u over deze cookies wordt gewaarschuwd, maar daarna zullen sommige delen van de site niet meer werken.

Ze stellen ons in staat om surfpatronen te meten en te bepalen welke rubrieken van onze website werden bezocht, en om gewoontes te meten en onze diensten te verbeteren. Ze laten ons zien welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich verplaatsen op de site.
Als u deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer u onze site hebt bezocht en kunnen we de gewoontes ervan niet controleren.

Ze maken een verbeterde functionaliteit en maatwerk van de site mogelijk. Ze kunnen geactiveerd worden door ons of door derden waarvan wij de diensten aan onze pagina's hebben toegevoegd. Als u deze cookies niet toestaat, kan het zijn dat sommige of alle services niet goed werken.

Ze kunnen door onze reclamepartners op onze site worden ingesteld om een profiel van uw interesses op te bouwen en u relevante advertenties op andere sites te tonen. Ze slaan niet direct persoonlijke gegevens op, maar zijn gebaseerd op de unieke identificatie van uw browser en apparaat. Als u deze cookies niet toestaat, zult u minder gerichte advertenties zien.

Voorkeuren opslaan