Jonas Van Audenaerde is postdoctoraal onderzoeker aan het Centrum Voor Oncologisch Onderzoek (CORE) aan de Universiteit Antwerpen. Hij vervolledigde eerst de opleiding medische laboratoriumtechnieken aan het KaHo St. Lieven Gent, en ging vervolgens biomedische wetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit Brussel waar hij onderzoeksstages deed in oa. het labo voor Hematologie en Immunologie en het labo voor Gentherapie en Regeneratieve Geneeskunde. Zijn masterthesis onderzoek voerde hij uit aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen waar hij meewerkte aan het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor HIV. De Antwerpse omgeving beviel hem duidelijk want na zijn studies is hij dan ook een doctoraat begonnen aan de Universiteit Antwerpen.

Het doctoraat van Jonas Van Audenaerde focust zich op het ontwikkelen van een nieuwe combinatie immuuntherapie voor patiënten met pancreaskanker. Hierbij wordt vooral gekeken naar de werking van het aangeboren immuunsysteem en hoe dit kan worden aangewend in de strijd tegen deze zeer dodelijke kanker. Tijdens zijn doctoraatstudies volgde hij een 5 maanden durende onderzoeksstage in het Peter MacCallum Cancer Centre in Melbourne, Australië om zich verder te bekwamen in nieuwe state-of-the-art onderzoekstechnieken. Hij behaalde voor zijn onderzoek een beurs bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en de Vlaamse Vereniging voor Gastro-enterologie (VVGE). Zijn lopend onderzoek heeft geleid tot verschillende mondelinge en posterpresentaties op nationale en internationale congressen, zoals het EACR Immuno-Oncology Congress en het CIMT.

Tot slot zet hij zich ook nog in voor kankeronderzoek buiten het labo. Zo is hij bv. ambassadeur van de EACR, de Europese overkoepelende organisatie voor kankeronderzoek. Hier helpt hij mee om jonge onderzoekers samen te brengen, uitwisseling te stimuleren en beleid te maken in de wereld van het kankeronderzoek.

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • post - doc navorser

Interne mandaten

expertenorgaan expertenmandaat

bestuursorgaan bestuursmandaat