Ik ben hoogleraar Strategische Communicatie en Persuasieve Technologie aan het departement Communicatiewetenschappen en lid van de onderzoeksgroep MIOS (Media & ICT in Organisaties & Samenleving). Momenteel ben ik voorzitter van het departement Communicatiewetenschappen (2018-2021). Ik ben gepromoveerd in de Sociale Wetenschappen (Universiteit Gent, 2007) en werkte als postdoctoraal onderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven (2007-2009).

Beginnend in het domein van reclameonderzoek en emoties, heeft mijn onderzoek zich ontwikkeld in bredere, voornamelijk ICT-gerelateerde gebieden met een focus op online reclame en sociale media. Ik bestudeer hoe individuen ICT gebruiken en ervaren en hoe deze inzichten door organisaties kunnen worden toegepast voor persuasieve communicatie (reclame, gezondheidsbevordering, bedrijfscommunicatie) en hun relaties met consumenten/gebruikersbescherming en empowerment. De rol van emoties in communicatie en hoe ze samengaan met cognitieve processen en gedrag staat nog steeds centraal in mijn onderzoeksinteresses en -inspiratie. Ik geef les over deze onderwerpen op zowel bachelor- als masterniveau.

Antwerp Social Lab:

Ik ben een van de oprichters en promotoren van het Antwerp Social Lab dat zich richt op psychofysiologische en gedragsmethoden die menselijke interacties vastleggen in interpersoonlijke en gemedieerde contexten. https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/antwerp-social-lab/

Service aan de academie:

Van 2013-2018 was ik lid en deels bestuurslid van de Jonge Academie van Vlaanderen. Ik ben mede-oprichter van DiGRA Flanders. Sinds februari 2020 ben ik voorzitter van NeFCA (Netherlands Flanders Communication Association): https://nefca.eu.