Kenneth Sörensen behaalde zijn doctoraat in 2003 aan de Universiteit van Antwerpen met het werk "Een raamwerk voor robuuste en flexibele optimalisatie met behulp van metaheuristiek" en ging verder als postdoctoraal onderzoeker aan de UAntwerpen. Van 2006 tot 2009 werkte hij als postdoc-onderzoeker van het Vlaams Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KULeuven. In 2009 werd Kenneth Sörensen aangesteld als onderzoeksprofessor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan de Universiteit Antwerpen, een functie die hij tot op heden bekleedt.

Binnen deze faculteit richtte hij de ANT / OR-onderzoeksgroep op, die zich richt op toepassingen van operationeel onderzoek en momenteel bestaat uit drie professoren en ongeveer tien doctoraatsstudenten. Onder zijn toezicht werden dertien doctoraten behaald. Kenneth Sörensen heeft een groot aantal artikelen gepubliceerd in internationale gerefereerde tijdschriften en heeft zijn werk gepresenteerd op tal van wetenschappelijke conferenties. Hij wordt beschouwd als een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van metaheuristiek. Zijn voornaamste onderzoeksinteresse ligt in de toepassing van geavanceerde (metaheuristische) optimalisatiemethoden en in de ontwikkeling en studie van optimalisatiemethoden.

Kenneth Sörensen is de oprichter en huidige coördinator van EU / ME - de EURO-werkgroep voor metaheuristiek, het grootste online platform voor onderzoekers in metaheuristiek wereldwijd. Hij bekleedt momenteel de functie van president van ORBEL, de Belgische Operational Research Society. Hij is ook hoofdredacteur van de Journal of Heuristics, de International Transactions in Operational Research, en 4OR - de driemaandelijkse Journal van de Franse, Italiaanse en Belgische Operational Research-verenigingen.

Afdeling

Statuut & functies

Zelfstandig academisch pers.

  • gewoon hoogleraar

Interne mandaten

expertenorgaan expertenmandaat

bestuursorgaan bestuursmandaat

mandaat sociaal mandaat

bestuursorgaan bestuursmandaat