Maarten Van Acker

Prof. dr. ir. arch. stedenbouwkundige

Foto ID

Volg Maarten op

Over Maarten Van Acker

Maarten Van Acker is gefascineerd door steden en wat hen vorm geeft. Zijn onderzoek focust op stadsontwerp en infrastructuur. 

Hij doceert aan de opleidingen Stedenbouw & Ruimtelijke Planning en Architectuur van de Faculteit Ontwerpwetenschappen, is woordvoerder van de Onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling en lid van het Urban Studies Instituut.


Hij is deskundig lid van l'Institut pour la Ville en Mouvement (Parijs), de GECORO Stad Antwerpen, UNESCO-commissie Stad Brugge, StadsAtelier Stad Oostende, voorzitter van de Toeristische Kwaliteitskamer Oostende, Kwaliteitskamer Kaaien Stad Aalst en adviseert regelmatig ontwerp- en studiebureaus.

Tijdens zijn doctoraat bestudeerde hij de impact van infrastructuurontwerp op de verstedelijking van België sinds de 19de eeuw. In New York, zette Maarten zijn onderzoek over stedelijke (infra)structuren verder aan The New School for Design.

Hij is oa. de auteur van verschillende boeken zoals "KempenAtlas", "Stad x Snelweg", "From Flux to Frame", "In Via Veritas", "Spoorboek", "Groene Singel. Plannen, verhalen, dromen", "Zaaien op Beton" en "Turnhout 1212-2012".

Contact

Stadscampus
Mutsaardstraat 31
S.MU-K.1.8
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032659209
maarten.vanacker@uantwerpen.be