Marc De Ceuster

Marc De Ceuster

Contact

Stadscampus
Tel.
+3232654124
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen, BEL

Marc De Ceuster (°1962) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen en licentiaat in de Rechten. Hij is als hoogleraar Financiële Economie verbonden aan de Universiteit Antwerpen en is Academic Director van de Master in Real Estate Management aan de Antwerp Management School.

In het verleden was hij ook part-time Director bij een Big-4 auditkantoor. Namens de Vlaamse Regering zetelde hij zes jaar in de Raad van Bestuur van de KBC Groep, waar hij ook lid was van het audit-, risk- en compliance comité en waarnemer in het vergoedingscomité. Internationale bestuurservaring deed hij op in de Conseil de Surveillance bij Arkea Direct Bank.

Sinds 2019 zetelt Marc De Ceuster als onafhankelijk bestuurderin de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij (KBC Ancora). Hij is tevens voorzitter van het Auditcomité en lid van het Benoemings en Remuneratiecomité.

Professor De Ceuster doceert en doet consulting binnen de domeinen Financiële Economie, Afgeleide Financiële Producten en Risk Management. Hij publiceerde in verscheidene internationale tijdschriften waaronder de Journal of Banking and Finance, Journal of International Money and Finance, Quarterly Review of Economics and Finance, Journal of Empirical Finance, European Journal of Finance en European Financial Management. Hij is Associate Editor van Studies in Economics and Finance.

Professor De Ceuster wordt steeds bijzonder gewaardeerd voor zijn pedagogische kwaliteiten. Zo werd hij door zijn studenten reeds vijf maal bekroond met het Gobelijntje als “Beste Prof van het Jaar”.  Hij sleepte in 2017 ook de Best Teacher Award van Febelfin Academy en Antwerp Management School in de wacht.