Marc De Ceuster

Hoogleraar

Foto ID

Over Marc De Ceuster

Marc De Ceuster (°1962) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen en licentiaat in de Rechten. Hij is als hoogleraar Financiële Economie verbonden aan de Universiteit Antwerpen en is Academic Director van de Master of Finance, de Master in Personal Financial Planning en de Master in Real Estate Management aan de Antwerp Management School.

In het verleden was hij ook part-time Director bij een Big-4 auditkantoor. Hij doceert en doet consulting binnen de domeinen Financiële Economie, Afgeleide Financiële Producten en Risk Management. Hij publiceerde in verscheidene internationale tijdschriften waaronder de Journal of Banking and Finance, Journal of International Money and Finance, Quarterly Review of Economics and Finance, Journal of Empirical Finance, European Journal of Finance en European Financial Management. Hij is Associate Editor van Studies in Economics and Finance.

Professor De Ceuster wordt steeds bijzonder gewaardeerd voor zijn pedagogische kwaliteiten. Zo werd hij door zijn studenten reeds vijf maal bekroond met het Gobelijntje als “Beste Prof van het Jaar”. Namens de Vlaamse Regering zetelde hij zes jaar in de Raad van Bestuur van de KBC Groep, waar hij ook lid was van het audit-, risk- en compliance comité en waarnemer in het vergoedingscomité.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Stadscampus
Prinsstraat 13
S.B.337
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654124
marc.deceuster@uantwerpen.be