Ik ben doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en werk momenteel aan de ontwikkeling van een CAD-gebaseerde a priori en online trajectoptimalisatie voor repetitieve bewegingen, onder begeleiding van professors Stijn Derammelaere en Annie Cuyt. Mijn onderzoek wordt gefinancierd door een doctoraatsbeurs van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) [1S88120N].

Ik hou van robots! Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik gefascineerd ben door robots en mechatronica en dan vooral wanneer die gebruikt worden in een geautomatiseerde productieomgeving. Vanuit deze interesse probeer ik verder onderzoek te doen naar efficiëntere en performantere systemen. Ik vind het ook leuk om werkcolleges, practica en thesissen te begeleiden.

Mijn onderzoek is gefocust op trajectoptimalisatie waarbij het gebruik van CAD-data centraal staat en heeft twee belangrijke topics. Het eerste topic is het ontwikkelen van nieuwe optimalisatie methodes die in staat zijn om globaal optimale oplossingen te vinden voor een punt-tot-punt bewegingstaak. Het tweede onderwerp gaat over het transfereren van deze nieuwe en bestaande technieken in een online omgeving om real-time heroptimalisatie mogelijk te maken.

Ik heb mijn diploma behaald aan de Universiteit Antwerpen, waar ik een M.S. (2018) heb afgerond in de elektromechanica, met een minor in automatisering en ondernemerschap. Mijn masterscriptie ging over real-time mens-robot interacties en het combineren van robotcontrole met skeletgegevens van een Kinect 3D-camera.

In 2017 voltooide ik mijn B.S. in Elektromechanica aan de Universiteit van Antwerpen, met een minor in ondernemerschap. In mijn bachelor thesis was ik verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van een asfaltzonnecollector in een nieuw fietspad op campus Groenenborger.

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • FWO strateg. onderzoeksbeurs