Onderzoeksgroep

Expertise

Mijn onderzoek behandelt hoofdzakelijk drie onderwerpen: 1) de meertaligheid van Italiaanse schrijvers; 2) de wisselwerking tussen cultuur en politiek in het fascistische tijdperk; 3) de literaire uitwisselingen tussen België, Frankrijk en Italië in dezelfde periode; 4) vertalingen uit het Italiaans en hun relatie met de trend van export uit Italië.

Het Manifest van de Italiaanse fascistische intellectuelen. De tekstgenese en haar netwerk. 01/07/2016 - 31/12/2017

Abstract

Het project vormt de basis van een doctoraalonderzoek over het Manifest van de Italiaanse fascistische intellectuelen aan de intellectuelen van alle landen (1925-26). De financiering wordt aangevraagd voor de eerste stap van het onderzoek. Deze eerste stap is gericht op het vormen van een 'Genetisch Dossier' van het Manifest en geeft antwoord op de volgende onderzoeksvragen: welke documenten kunnen worden gebruikt om het ontstaan van het Manifest te bestuderen? Waar zijn ze te vinden? Hoe kunnen ze worden gekopieerd, getranscribeerd en bewerkt? In deze fase zal een doctorandus alle manuscripten en ontwerpen van het Manifest inventariseren en kopiëren, zoals alle andere documenten die relevant zijn voor zijn genese. Hij of zij zal ook alle biografische informatie over de leden van het netwerk verzamelen.

Onderzoeker(s)

Onderzoeksgroep(en)

Project type(s)

  • Onderzoeksproject

Het Manifest van de Italiaanse fascistische intellectuelen. De tekstvorming en haar netwerk. 01/04/2016 - 31/03/2017

Abstract

Het project vormt de basis voor een onderzoek over het "Manifesto degli Italiani intellettuali fascisti agli intellettuali di tutte le nazioni". De financiering wordt gevraagd voor de eerste stap van het onderzoek. Deze eerste stap is gericht op het vormen van het 'Genetic Dossier' van het Manifest en beantwoordt de volgende onderzoeksvragen: welke documenten kunnen worden gebruikt om het ontstaan van het Manifest te bestuderen? Waar zijn ze te vinden? Hoe kunnen ze worden gekopieerd, getranscribeerd en bewerkt? De promotor zal ook biografische informatie zoeken over de leden van het netwerk.

Onderzoeker(s)

Onderzoeksgroep(en)

Project type(s)

  • Onderzoeksproject