Sven Buyle

Researcher

Foto ID

Volg Sven op

Over Sven Buyle

Drs. Sven Buyle (°1993, Antwerpen) studeerde in 2016 af als master handelsingenieur (Supply Chain Engineering) aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. Zijn onderzoeksinteresse situeert zich in het domein van de luchtvaart- en luchtruimeconomie en management. Binnen het departement Transport en Ruimtelijke Economie van de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, bereidt Sven zijn doctoraat voor in het domein van de business modellen van air navigation service providers. Zijn doctoraatsonderzoek is een toepassing van industriële economische concepten op de air navigation service sector en maakt gebruik van stochastic frontier analysis in de beoordeling van schaalvoordelen, kostcomplementariteiten en de impact van verschillende business modellen en fusiescenario's op kostenefficientie. Daarnaast is hij sinds 2017 assistent lecturer voor de zomerschool "Transport and logistics in a changing environment" die jaarlijks georganiseerd wordt in Chongqing, China voor studenten van de faculteit FBE in samenwerking met Chongqing University en POM Antwerpen. Als deel van zijn onderwijsopdracht treedt hij ook op als promotor en assessor van masterproeven.

Sven ondersteunde mee de organisatie van de 21ste ATRS World Conference, die in juli 2017 aan de Universiteit Antwerpen georganiseerd werd in samenwerking met C-MAT (Centre for maritime and air transport management), en is sinds 2018 betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse Air transport colloquium.

Sven vertegenwoordigt het departement Transport en Ruimtelijke Economie in het Young Research Network van de faculteit. Dit netwerk organiseert regelmatig activiteiten met als doel om jonge onderzoekers met elkaar in contact te brengen over de grenzen van de verschillende departementen heen.

Op 29 september 2020 zal Sven zijn doctoraat publiek verdedigen.

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • doctoraatsbursaal

Interne mandaten

Contact

Stadscampus
Prinsstraat 13
S.B.407
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654410
sven.buyle@uantwerpen.be