Wouter Dewulf

Wouter Dewulf

Contact

Stadscampus
Tel.
032654936
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen, BEL

Prof. Dr. Wouter Dewulf studeerde af als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (1992) en Handelsingenieur (1993) aan de Universiteit Antwerpen.  Na studies 'Maitrise d'Administration et Gestion (IAG) aan de  Université Catholique de Louvain, werkte hij voor British Airways in London, Sabena Technics in Zaventem en Van Gansewinkel in België, Frankrijk en Luxemburg.  Als teken van een vroege 'midlife crisis', en na een inspirerende meeting met Prof. Van de Voorde, startte hij een doctoraatsopleiding in 2007, en behaalde de doctorstitel in de Toegepaste Economische Wetenschappen in 2014 aan de Universiteit Antwerpen.  Hij is professor aan de Universiteit van Antwerpen en C-MAT (België), en is academisch directeur van C-MAT.  Hij is voor het ogenblik cursuscoordinator voor de vakken  'Air Transport Economics and Business', 'Advanced Managerial Economics' en 'Project Methodology'.  Daarnaast geeft hij ook de vakken 'Luchtvervoer' en 'Luchttransport'.

Zijn belangrijkste onderzoeksfocus ligt in de topics luchtvracht, luchtvaartstrategie, E-commerce en stedelijke logistiek. Hij is gastprofessor aan de Universiteit van Hasselt, de University of Chongqing (China) en het Trisakti Institute of Transportation and Logistics (Jakarta, Indonesia).  Zijn proefschrift onderzocht de mogelijke luchtvrachtstrategieën van luchtvaartmaatschappijen. 

Daarnaast is prof. dr. Wouter Dewulf actief als VP External bij de Air Transport Research Society, de organisatie die luchtvaartresearchers wereldwijd overkoepelt.

Afdeling

Statuut & functies

Zelfstandig academisch pers.

  • docent

Bijzonder academisch personeel

  • gastprofessor

Interne mandaten

expertenorgaan expertenmandaat

mandaat expertenmandaat