Deelname

Airbox

Als deelnemende klas ontvang je een AIRbox, toegespitst op het niveau van jouw leerlingen. In deze box is inbegrepen:

 • Een informatiepakket om mee aan de slag te gaan in je klas
   
 • Ondersteuning vanuit Universiteit Antwerpen via de website, mail en telefonisch
   
 • Een how-to bundel om aan de slag te gaan met 'sensoren'.
  Welke sensoren dat zijn, hangt af van het niveau van de klas. Let op, we zullen niet aan elke deelnemende klas sensoren kunnen bezorgen, hieronder daarover meer
   
 • Meer informatie over het verloop van de AIRbezen-campagne die in het voorjaar zal plaatsvinden.

Kies zelf de duur
Het klaspakket zal zo worden samengesteld dat elke leerkracht zelf kan kiezen hoeveel lestijd zij willen spenderen aan het AIRbezen-project. Een klas kan ervoor kiezen om zeer betrokken te zijn, zelf extra onderzoek uit te voeren of deel te nemen aan alle uitdagingen, maar in principe kan er ook gekozen worden om enkel deel te nemen aan de AIRbezen-campagne, en alles daartussen. Je kiest dus zelf wat het best past bij je klas en je beschikbare tijd.

Over de Sensor-kits
Sommige scholen zullen van ons ook een Sensor-kit ontvangen die complementair is aan de AIRbox. We kiezen ervoor om deze Sensor-kits evenwichtig te verdelen over het lager en secundair onderwijs, en over de verschillende Vlaamse provincies.

Hierdoor kan het zijn dat jouw klas geen Sensor-kit kan ontvangen, maar hoe sneller je je klas inschrijft, hoe groter de kans dat je er toch bij bent. En mocht je toch niet bij de gelukkigen zijn dan geven we je uitgebreide informatie hoe je zelf sensoren kan maken.

De sensor-kits zullen ontwikkeld zijn voor net iets oudere leerlingen, namelijk vanaf het 5e leerjaar. Van scholen die een Sensor-kit ontvangen, verwachten we een actieve betrokkenheid. Bij het inschrijven kan je aanvinken of jouw school zich kandidaat stelt voor het verkrijgen van een Sensor-kit.
 

Inschrijven

Heb je zin om je school of klas in te schrijven, en om deel te nemen aan dit grootscheepse en belangrijke project? Dat kan! We zoeken tot 500 scholen die samen met ons de uitdaging willen aangaan en de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart willen brengen. 

Na ontvangst van jouw inschrijvingsgegevens, krijg je nog een bevestigingsmail.

De informatie op de website wordt in de loop van de komende weken nog verder aangevuld, hou dit dus zeker in de gaten. Van zodra we van start gaan met het project, sturen we alle info nog eens in één mail gebundeld naar je op. Dan krijg je de kans om definitief in te tekenen.