• Op dinsdag 7 maart stond de documentaire Gurumbé gepland,over de Afrikaanse bijdrage tot de Flamenco-cultuur in de Iberische wereld. De film wordt ingeleid door Christiane Stallaert (die zelf ook aan de documentaire heeft meegewerkt). Meer info.
  • Op woensdag 15 maart stond La Noire de... van de Senegalese cineast Ousmane Sembène (1966) op het programma; een film die op een pijnlijk scherpe manier inzoomt op de poging van een Senegalese vrouw om een waardig leven uit te bouwen, en die daarbij de postkoloniale dynamiek van ontmenselijking, etniciteit, klasse en gender haarfijn blootlegt. De film werd ingeleid door Ilja Van Damme en er zijn ook korte nabesprekingen door Kathleen Gyssels, Pierre-Antoine Vettorello en Matthias De Groof. Meer info. Iedereen was van harte welkom op deze filmvoorstelling, die kan bijdragen tot een breder en rijker beeld van de geschiedenis.
  • Lezing op woensdag 22 maart '23 door Nadia Nsayi: "Dochter van de dekolonisatie" - georganiseerd door Centrum Pieter Gillis. Meer info.
  • Lezing op woensdag 29 maart '23 door Tom Naegels: "Nieuw België" - georganiseerd door Centrum Pieter Gillis. Meer info.