7 augustus 23 - De gegevens van het tweede uitleesmoment sijpelen binnen...

In de week van 1 augustus staat het tweede uitleesmoment van de temperatuursensoren van Bomen zijn cool gepland. Onze enthousiaste projectambassadeurs contacteerden in de voorbije dagen hun deelnemers. Het is echter niet eenvoudig om in deze vakantieperiode iedereen 'te pakken te krijgen'... We geven je geen ongelijk als je bij het druilerige weer van de voorbije weken nog snel een vakantie naar drogere en warmere oorden hebt geboekt! Maar wat blijkt? Onze ambassadeurs beschikken over superkrachten want toch slagen ze erin om hun deelnemers te contacteren en de temperatuursensoren uit te lezen. We zien de temperatuurgegevens van juni en juli stilletjesaan in onze mailbox binnendruppelen!

21 juni 23 - Opentuinendag

Deze zaterdag 24 juni is het Opentuinendag. Je kan dan in heel Vlaanderen tuinen gaan bezoeken. In Antwerpen kan je in meer dan 10 tuinen terecht. Ook het EcoHuis is open als EcoTuin, met doorlopende activiteiten tussen 12 en 17u. Je kan er terecht met alle vragen over bomen, want er zal die dag een boomdeskundige van de stad aanwezig zijn. Alle informatie over de Opentuinendag in het EcoHuis en de lijst met Antwerpse tuinen opengesteld tijdens de Opentuinendag van 2023 vind je hier.

15 juni 23 - Eerste uitleesmoment is achter de rug... en pluim op de hoed van deelnemers en ambassadeurs!

Terwijl de temperaturen al de pan uit swingen, ontvingen we de eerste temperatuurgegevens van onder de boom, naast de boom en aan de voorgevel van onze deelnemers. Wij, als het team achter Bomen zijn cool, zijn erg opgetogen over het engagement en de moeite die alle deelnemers deden om de temperatuursensoren te laten uitlezen. En op wat voor een fantastisch team van enthousiaste ambassadeurs kunnen wij rekenen! We steken graag een digitale pluim op de hoed van alle deelnemers en ambassadeurs!

Ondertussen hebben we de temperatuurgegevens van bijna alle 53 deelnemers mogen ontvangen. In tussentijd hingen we samen met de Stad Antwerpen de referentiesensoren op om je meetgegevens te kunnen vergelijken met de temperatuur in het hartje van 't Stad. Je kan ze spotten op de Groenplaats en op het kruispunt Oude Beurs - Hofstraat. Check zeker eens de foto's van de installatie van de sensoren bij 'Meetcampagne'. Je vindt er ook enkele sfeerbeelden van temperatuursensoren in de tuin of aan de voorgevel van enkele deelnemers. Heb je zelf een leuke foto van de opstelling in je tuin, aan je boom of voorgevel en je wil die delen op de website van Bomen zijn cool? Stuur dan je foto naar ons e-mailadres bomenzijncool@uantwerpen.be en we zetten hem graag op onze website (uiteraard zonder naam en adres).