Het eindresultaat van het project bestaat uit een reeks contextspecifieke aanbevelingen en een evidence-based richtlijn voor meer inclusieve crisiscommunicatie in een pandemische context, met als doel stakeholders en overheidsorganisaties te ondersteunen. Daarnaast resulteerde het project ook in de verbetering en ontwikkeling van een aantal toegankelijke COVID-19-communicatieproducten, waaronder vier animatievideo's over vaccinatie tegen COVID-19. 

Voor een gedetailleerd overzicht van deze resultaten, alsook een dieper inzicht in de achtergrond van het project, de methodes en de verschillende werkpakketten, kan het eindrapport hieronder gedownload worden (enkel in het Engels beschikbaar).  Het eindrapport is echter erg uitgebreid, dus daarom hebben we ook een 'executive summary' te voorzien, die een beknopter overzicht geeft van de context, doelstellingen, methoden en resultaten van het project. De samenvatting is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Frans en Duits.

Het project resulteerde ook in de verbetering en ontwikkeling van een aantal toegankelijke COVID-19-communicatieproducten, waaronder vier animatievideo's over COVID-19-vaccinatie. Het doel van de ontwikkeling van deze video's was om in één product tegemoet te komen aan alle verschillende communicatieve behoeften van de doelgroepen. De video's omvatten dus een reeks van verschillende toegangsdiensten of 'access services': eenvoudige visuals, Klare Taal, audio in 8 talen, ondertitels in 8 talen, vertaling in gebarentaal, integratie in één toegankelijke webplayer en gebruikersinstructies. De vier video's duren elks ongeveer 2 tot 5 minuten en hebben telkens betrekking op een van deze onderwerpen, zoals beslist door het NCCN:

  • hoe werkt het vaccin,
  • veiligheid en neveneffecten,
  • wie, hoe, wanneer en waar kan je gevaccineerd worden, en
  • waarom kiezen voor vaccinatie.

De video's werden in de loop van het project gepubliceerd op deze webpagina van de Belgische federale website www.info-coronavirus.be. Vind je niet wat je zoekt? Onderaan deze pagina vind je ook enkele voorbeelden.


Downloads en links

Ondervind je problemen bij het lezen van onderstaande documenten of ontvang je ze liever in een ander bestandsformaat? Neem dan gerust contact op met de promotoren van het project.