UAntwerp Climate Team

Join the UAntwerp Climate Team

Onze universiteit wil in 2030 klimaatneutraal zijn en streeft hierbij naar een effectieve emissiereductie van ten minste 55% t.o.v. 2018. Daarnaast onderschrijft de universiteit de ambitie om volledig fossielvrij te zijn in 2050. Om deze doelstellingen te bereiken werd een klimaatactieplan opgesteld. Dit plan werd bottom-up geschreven door meer dan 200 studenten en personeelsleden uit het Climate Team en is in lijn met de Parijs-doelstellingen van minder dan 1,5°C.

Wat is het Climate Team?  Het Climate Team is een groep van studenten, onderzoekers, professoren en administratief personeel dat zich in thematische werkgroepen toelegt op het bedenken van oplossingen en het nemen van acties om de ecologische voetafdruk van de universiteit in lijn met de wetenschap te verkleinen. 

Omdat we de talenten en ideeën van iedereen nodig hebben voor deze ongelooflijke uitdaging, nodigen we je uit om de meer dan 250 mensen die deel uitmaken van het climate team te vergezellen!

UAntwerpen lanceert ambitieus klimaatactieplan

Green Deal Duurzame Zorg: Uitwisseling UAntwerpen - UZA

In maart ondertekenden de Universiteit Antwerpen en UZA de Green Deal Duurzame Zorg die uitgaat van Vlaanderen (departementen Omgeving en Zorg). Kennisdeling is één van de belangrijke objectieven van deze 13e Green Deal. Met dit initiatief willen inzetten op kennisdeling, verkorten van de communicatie-lijnen en aftoetsen van potentiële synergiën en samenwerkingen tussen UZA en UAntwerpen. We kiezen voor een informele uitwisseling tussen academische actoren en de UZA zorgverleners die volop in de praktijk staan. Dit eerste uitwisselingsmoment, gaat dieper in op het thema ‘Natuur en Gezondheid’. U kan uw deelname bevestigen via volgende link.