UAntwerp Climate Team

Lezing: Wij, planten. Waarom mensen meer plant moeten zijn - 7/05 om 17u30

✨Sluit je na het werk of na je les bij ons aan voor een boeiende lezing van Roeland Samson! 🌍

Let op: de plaatsen zijn beperkt! Scroll naar beneden om je in te schrijven. 

In 1972 bracht de Club van Rome zijn rapport "Grenzen aan de Groei" uit. Sindsdien is de wereldbevolking verdubbeld, het aantal mensen in steden verdrievoudigd, stijgen de atmosferische CO2-concentratie en de luchttemperatuur gestaag, dalen wereldwijd zondvloeden op ons neer en stijgen de temperaturen tot verzengende records.

Maar geen paniek, er is een oplossing. Laten we een stapje terugzetten en de wereld bekijken vanuit een ander perspectief. Een perspectief dat op het eerste zicht vreemd en te simplistisch lijkt. Het perspectief van de plant.

Dit sterk ontwikkeld organisme draagt de oplossing in zich voor de klimaat- en grondstofcrisis waar we ongenadig mee geconfronteerd worden. Laten we, als dier, meer plant worden.

Roeland Samson

Universiteit Antwerpen - bio-ingenieurswetenschappen - milieu-ecologie en toegepaste microbiologie

📍Locatie: S.R 112

💚 We kijken ernaar uit om jou te zien 💚​

Sluit je aan bij het UAntwerp Climate Team

Onze universiteit wil in 2030 klimaatneutraal zijn en streeft hierbij naar een effectieve emissiereductie van ten minste 55% t.o.v. 2018. Daarnaast onderschrijft de universiteit de ambitie om volledig fossielvrij te zijn in 2050. Om deze doelstellingen te bereiken werd een klimaatactieplan opgesteld. Dit plan werd bottom-up geschreven door meer dan 200 studenten en personeelsleden uit het Climate Team en is in lijn met de Parijs-doelstellingen van minder dan 1,5°C.

Wat is het Climate Team?  Het Climate Team is een groep van studenten, onderzoekers, professoren en administratief personeel dat zich in thematische werkgroepen toelegt op het bedenken van oplossingen en het nemen van acties om de ecologische voetafdruk van de universiteit in lijn met de wetenschap te verkleinen. 

Omdat we de talenten en ideeën van iedereen nodig hebben voor deze ongelooflijke uitdaging, nodigen we je uit om de meer dan 250 mensen die deel uitmaken van het climate team te vergezellen

UAntwerpen lanceert ambitieus klimaatactieplan