Side header image

Cursusdiensten en studieboeken

CursussenMet het kopen van cursussen en boeken wacht je best tot na de toelichting van de professoren.

Tijdens de eerste les zal elke prof vertellen waar je zijn of haar cursus kan kopen. Het is uiteraard belangrijk om zelf je cursusmateriaal te verwerken door aantekeningen te maken en de teksten te structureren. Een cursus die reeds door een andere student werd volgekleurd, is dus geen goed idee.

Dienstregeling tijdens coronacrisis

Alle studenten kunnen voor de online aankoop van alle cursussen en handboeken voor het tweede semester nog steeds terecht bij Universitas via www.cursusdienst.be.

Ook voor studenten Campus Drie Eiken

Universitas is de cursusdienst van de Stadscampus en Campus Groenenborger/Middelheim, maar zorgt nu ook voor de online dienstverlening van Campus Drie Eiken, waar nog geen online aanbod was. Heb je vragen over cursussen/handboeken van het eerste semester of vind je de titel niet terug in je lijst, neem dan contact op met cursusdienst.cde@uantwerpen.be  

Hoe werkt de online shop van Universitas?

  • Via handige keuzemenu’s start je met het selecteren van je eigen campus en vervolgens selecteer je je richting en jaar om zo in de lijst van cursussen en handboeken terecht te komen die je nodig hebt. De gehanteerde prijzen zijn dezelfde als deze van toepassing in de cursusdienst op de campus zelf.
  • Omwille van de veiligheidsmaatregelen in verband met het Covid-19 virus, kan je enkel opteren voor verzending van je bestelling en niet voor ophaling. Universitas rekent hiervoor een verlaagd tarief van 5 euro per totaal pakket aan.

Print je bestanden bij Universitas

Je kan bij Universitas ook terecht voor het printen van alle bestanden die je digitaal ter beschikking hebt. Via info@cursusdienst.be kan je elke printopdracht (groot of klein) doorsturen en laten verzenden. Vergeet niet te vermelden hoe je dit wil laten afdrukken (enkelzijdig/dubbelzijdig) en eventueel wil laten afwerken (boorgaten, spiraleren of lijmen). Geef ook je verzendadres door. Nadat je de bestanden hebt doorgestuurd, krijg je van Universitas antwoord met het te betalen bedrag aan studentenprijs inclusief verzending. Na ontvangst van de betaling, via Payconiq (bij voorkeur) of overschrijving, zorgt Universitas voor de uitvoering.

Zeer binnenkort zal voor printopdrachten ook een online platform ter beschikking zijn en wordt deze procedure nog eenvoudiger. Je wordt hiervan verder op de hoogte gehouden. Check zeker www.cursusdienst.be voor meer details.