Welkom aan de Universiteit Antwerpen

Proficiat, je bent ingeschreven aan de Universiteit Antwerpen! Tijd om je toekomst verder uit te stippelen. Aan een relaxt begin gaat een goede planning vooraf en daarom helpt U stArt je in vier stappen op weg om je studieloopbaan aan UAntwerpen vlot te starten. We geven je ook enkele survivaltips voor de eerste dagen.

Vlieg het academiejaar al in, waar wacht je op? 

Starten als student

In vier stappen naar de start

Je zit vast nog met enkele vragen nu je bent ingeschreven. Vink deze al af van je lijstje:

 1. Meld je aan op de online platformen
  Na je inschrijving krijg je een uniek studentenaccount. Hiermee meld je je aan op de online platformen zoals het studentenportaal en SisA.

 2. Registreer je studieprogramma
  Vanaf 15 juli kan je je inschrijven voor de opleidingsonderdelen (je cursussen) die je gaat volgen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.
 3. Bereid je voor op je studies
  Goed voorbereid aan de start? Volg in september cursussen die je voorkennis bijschaven of opfrissen, of neem een kijkje op het online voorbereidingsplatform Aan de Slag. Hier vind je een heleboel zelfstudiepakketten.

 4. Leer je medestudenten en de universiteit kennen
  Kom naar de U stArt-Verkenningsdagen in september, verken het leven op de campus en ontmoet je studiegenoten. Ook tijdens je eerste 100 dagen organiseren we een heleboel activiteiten die je wegwijs maken aan UAntwerpen en waarbij je andere studenten leert kennen.

Survivaltips voor de eerste dagen

Ontmoet bij de start je studiegenoten. Volg de wegwijzers naar je favoriete plekje op de campus. Hoe zit het met de studieboeken? Begeleiding nodig tijdens je studies? We staan voor je klaar.  

 • ​Academische kalender
  Check alle belangrijke momenten in de academische kalender.

 • Campussen
  Op weg naar de juiste campus en het juiste lokaal. 

 • ​Cursussen en studieboeken
  Tijdens de eerste lessen krijg je zicht op welke cursussen en boeken je nodig hebt. 

 • ​Extra begeleiding
  Nood aan extra ondersteuning bij je studiekeuze, studievaardigheden, dyslexie, ADHD ... Of zit je nog met twijfels over je studies? 
 • Goin' app
  Leer nog voor de start van het academiejaar andere studenten kennen uit dezelfde opleiding of met dezelfde interesses via de Goin' app. Je vindt de registratielink in je e-mail na inschrijving aan UAntwerpen.
 • Hongerke?
  Ontdek wat er op het menu staat bij de komida-studentenrestaurants.

 • Je eerste 100 dagen
  Neem deel aan verschillende activiteiten waarbij je je medestudenten, de universiteit en het studentenleven leert kennen. Helemaal op je eigen tempo en volgens je eigen interesses. 

 • ​Sporten en cultuur opsnuiven
  Onbeperkt sport- en cultuurplezier beleef je met MOVE.

 • Studentenverenigingen 
  Sluit je aan bij een van de studentenverenigingen van de Universiteit Antwerpen.

 • Volg YouAntwerp
  Krijg een inkijk in het leven aan UAntwerpen door studenten, voor studenten. Volg YouAntwerp op Instagram en TikTok

Quiz: over studiepunten en leerkrediet

Wat is een opleidingsonderdeel? Hoe ziet een hoorcollege eruit? Of wat betekent nu dat leerkrediet? Test jouw kennis over je studietraject.