Gezondheidsrecht en -ethiek: beginnend en eindigend leven

Beginnend en eindigend leven

Over IVF, abortus en euthanasie

Wat?

Het begin en het einde van het leven belangt iedereen aan.

Van het prille begin van het leven tot het onvermijdelijke einde, deze micro-credential biedt een verhelderende kijk op de complexe juridische en ethische kwesties die met deze cruciale levensfasen gepaard gaan.

Vooraanstaande experts op het gebied van recht, ethiek en geneeskunde gaan in op een scala aan onderwerpen, denk aan IVF, draagmoederschap, zwangerschapsafbreking, euthanasie enz. Ontdek de delicate balans tussen persoonlijke autonomie, medische praktijk en maatschappelijke normen die deze kwesties beïnvloeden.

Ook het overlijden op zich en het statuut van het lijk worden behandeld: wanneer ben je, volgens de wetenschap, precies ‘dood’; heb je volledig zeggenschap over je lichaam na de dood; wat doet een wetsdokter precies?

Van de juridische grenzen van abortus en euthanasie tot de definitie van de dood zelf, deze micro-credential biedt diepgaande inzichten en verrijken het begrip van de complexe beslissingen die artsen, ethici en individuen dagelijks moeten nemen.

Voor wie?

Deze micro-credential staat open voor alle geïnteresseerden in het gezondheidsrecht en de gezondheidsethiek, mits houder van een hogeschool of universitair diploma.