Inleiding tot het Jodendom

Inleiding tot het Jodendom

Micro-credential

Wat?

Antwerpen telt een grote en duidelijk in het straatbeeld zichtbare Joodse gemeenschap, talrijke synagoges, koosjere winkels en restaurants, Joodse scholen en verenigingen. Maar wat weten we precies over het Jodendom? Welke kernbegrippen zijn bepalend voor de Joodse identiteit? Wat zijn de basiselementen van het Joodse geloof en wat zijn de belangrijkste religieuze teksten? Hoe heeft de geschiedenis van de Joodse cultuur en filosofie zich doorheen de eeuwen ontwikkeld? Wat zijn de belangrijkste tendensen binnen de Joodse wijsbegeerte, en wie zijn de belangrijkste figuren? Deze micro-credential biedt een antwoord op al deze vragen en geeft je inzicht in een van de vroegst ontstane monotheïstische godsdiensten en een van de oudste religieuze tradities die vandaag de dag nog worden beoefend.

Voor wie?

Leraren middelbaar onderwijs (geschiedenis, godsdienst, filosofie), medewerkers van maatschappelijke en culturele organisaties en instellingen, studiediensten en iedereen met een bredere interesse in het onderwerp.


Werkstudenten

Voor informatie en advies over de combinatie van werken en studeren kan je bij Centrum West terecht. Studenten die zich inschrijven voor een micro-credential in combinatie met een job kunnen zich ook registreren als werkstudent om bijkomende faciliteiten aan te vragen.