Jobmogelijkheden

Als MPC'er ben je een multidisciplinair gevormde jongere die niet terugdeinst voor strakke deadlines en hard werken. Je leerde de beide kanten van het verhaal kennen, de theorie én praktijk van bedrijfscommunicatie, en combineert dat bovendien met een stevig pakket bedrijfseconomie en een goede talenkennis. Een stevige opstap naar een boeiende loopbaan dus.

"Ik heb tijdens de opleiding van verschillende aspecten van communicatie kunnen proeven en heb zo mijn ding gevonden: overheids- en crisiscommunicatie. Ik leerde voor een breed publiek schrijven en werkte aan een groot project met een echte klant. Het nut van de vele groepswerken ervaar ik nog dagelijks op de werkvloer."
- Jesicca, alumna 2016-2017

"Ik werk als selectieverantwoordelijke bij de FOD Financiën in Brussel. Een tweetalige omgeving waarin mijn kennis van het Frans goed van pas komt. Ook de lessen over slechtnieuwscommunicatie bewijzen dagelijks hun nut."
- Bregje, alumna 2015-2016

Wil je helemaal een streepje voor? Dan is een stage dé uitgelezen kans om niet alleen een eerste werkervaring op te doen, maar ook alvast je eerste professionele contacten te leggen.

Waar werken onze oud-studenten?

Je komt in aanmerking voor diverse instapfuncties in elk domein waarin communicatieve vaardigheden een belangrijke rol spelen. En dat zijn er heel wat:

  • communicatie: copywriting, reclame, public relations, socialmediabeheer...
  • marketing & verkoop: direct en online marketing, brand activation, consultancy, account management...
  • human resources: recruitment, HR consultancy, talent management...
  • dienstverlening & project management: kwaliteitszorg, customer care, projectcoördinatie...
  • onderwijs: na een educatieve master
  • onderzoek: doctoreren in communicatie-, marketing- of managementonderzoek

Deze grafiek is gebaseerd op de gegevens van 616 alumni:

Zo kwamen oud-studenten onder andere terecht bij Stad Antwerpen, Ernst & Young, Accenture, VAB, Brussels Airlines, Telenet, Belfius en Toerisme Vlaanderen. En dat doen ze vrij snel, want cijfers van de VDAB wijzen uit dat maar liefst 97% van de in 2017 afgestudeerde alumni na 1 jaar aan het werk waren:

Grasduin alvast eens door het aanbod aan vacatures voor de MPC-alumni van vandaag.