Leraar worden? Volg de educatieve master!

Droom jij ervan om voor de klas te staan? Om de passie voor je vak te delen? Kies voor een educatieve master en word een competente vakleraar.

Keuze gemaakt? Dan vind je hier alle info om je in te schrijven. De lessen starten in de week van 21 september.

Let op: voor het eerste semester is de dealine voor inschrijvingen 1 oktober.  Na 1 oktober kan niet meer worden ingeschreven voor opleidingsonderdelen van de lerarenopleiding omwille van de volgtijdelijkheden en de competenties die in de opleidingsonderdelen worden nagestreefd. Vanaf 15 oktober kan je je inschrijven om in het tweede semester te starten. 

Verschillende trajecten

Verschillende trajecten

Onze lerarenopleiding biedt heel wat flexibiliteit. Kies het traject dat voor jou van toepassing is en ontdek snel meer!

Waarom kiezen voor een educatieve master?

Waarom kiezen voor een educatieve master?

 1. Je krijgt vakdidactiek. Dat betekent dat je leert lesgeven in jouw vak. Want lesgeven in wiskunde, bijvoorbeeld, is helemaal anders dan lesgeven in Frans. Het is daarom belangrijk dat je leert hoe je jouw vak het best overbrengtaan anderen.
   
 2. Je krijgt ruim de kans om het lesgeven te oefenen. Eerst in oefenlessen met medestudenten. Daarna tijdens stages, waarbij je observeert maar vooral ook zelf lesgeeft.
   
 3. Je doet stages in verschillende contexten. Ook in een grootstedelijke context, waar het lerarentekort het grootst is. Je komt niet alleen in aso, maar bijvoorbeeld ook in tso, bso, kso, CVO of OKAN. Zo heb je later maximale kansen op tewerkstelling.

Als leraar staat je een uitdagende, veelzijdige job te wachten. Scholen hebben nood aan creatieve vakexperts. En ook in de bedrijfswereld word jij de geknipte persoon om trainingen en workshops te geven.


Infodagen en infosessies
 • 6
  mrt
  Infodag
  Een goed gesprek, een boeiende presentatie, even rondlopen op de campus... Kom kennismaken met onze universiteit en opleidingen!
 • 24
  apr
  Infodag
  Een goed gesprek, een boeiende presentatie, even rondlopen op de campus... Kom kennismaken met onze universiteit en opleidingen!