Educatieve master

Educatieve master

Droom jij ervan om leerlingen te inspireren? Kies voor een educatieve master en word een competente vakleraar!

Verschillende trajecten

Onze lerarenopleiding biedt heel wat flexibiliteit. Kies het traject dat voor jou van toepassing is en ontdek snel meer!

Je kan ook altijd deelnemen aan een infosessie om meer informatie op maat in te winnen en meer te vernemen over de verschillende trajecten.

Waarom kiezen voor een educatieve master?

  1. Je leert lesgeven in je eigen vakgebied. De lessen vakdidactiek tonen welke didactische methoden je het best gebruikt om lesinhouden uit jouw vak te laten  ontdekken. Want wiskunde geven is helemaal anders dan lesgeven in Frans. 

  2. Daarnaast komen heel wat onderwijskundige inzichten aan bod, van krachtige leeromgevingenontwerpen tot jongeren motiveren en omgaan met verschillen in de klas.

  3. Praktijk is belangrijk. Je krijgt ruim de kans om de theorie toe te passen in een stage of (internationaal) project. Daarbij geven we je tijd om te groeien: eerst geef je oefenlessen aan medestudenten, daarna geef je les op stagescholen onder begeleiding van ervaren mentoren.

  4. Je loopt stage in verschillende contexten. Je maakt kennis met zowel aso, tso, bso, kso en volwassenonderwijs als met OKAN, grote en minder grote scholen, scholen in een (groot)stedelijke en meer landelijke context.

  5. Lessen en coaching door academici en praktijkassistenten bieden je wetenschappelijke kaders om ook met een onderzoekende houding naar het onderwijsberoep te kijken.

​Als leraar staat je een uitdagende, veelzijdige job te wachten. Scholen hebben nood aan creatieve vakexperts. En ook in de bedrijfswereld word jij de geknipte persoon om trainingen en workshops te geven.