Educatieve master

Educatieve master

Droom jij ervan om leerlingen te inspireren? Kies voor een educatieve master en word een competente vakleraar!

Verschillende trajecten

Onze lerarenopleiding biedt heel wat flexibiliteit. Kies het traject dat voor jou van toepassing is en ontdek snel meer!

Je kan ook altijd deelnemen aan een infosessie om meer informatie op maat in te winnen en meer te vernemen over de verschillende trajecten.

Waarom kiezen voor een educatieve master?

  1. Je krijgt vakdidactiek. Dat betekent dat je leert lesgeven in jouw vak. Want lesgeven in wiskunde, bijvoorbeeld, is helemaal anders dan lesgeven in Frans. Het is daarom belangrijk dat je leert hoe je jouw vak het best overbrengt aan anderen.
     
  2. Je krijgt ruim de kans om het lesgeven te oefenen. Eerst in oefenlessen met medestudenten. Daarna tijdens stages, waarbij je observeert maar vooral ook zelf lesgeeft.
     
  3. Je doet stages in verschillende contexten. Ook in een grootstedelijke context, waar het lerarentekort het grootst is. Je komt niet alleen in aso, maar bijvoorbeeld ook in tso, bso, kso, CVO of OKAN. Zo heb je later maximale kansen op tewerkstelling.

  4. Dankzij de coaching door academici en praktijkassistenten krijg je de nodige wetenschappelijke achtergronden van het onderwijsberoep maar evengoed tips en tricks uit het werkveld.

Als leraar staat je een uitdagende, veelzijdige job te wachten. Scholen hebben nood aan creatieve vakexperts. En ook in de bedrijfswereld word jij de geknipte persoon om trainingen en workshops te geven.