Master in de taalkunde

Behaal je dit jaar je bachelordiploma in de sociale of humane wetenschappen (bv. taal- en letterkunde, geschiedenis, sociologie...)? Dan kun je vanaf volgend academiejaar instromen in de gloednieuwe en Engelstalige master in de taalkunde met een specialisatie in digitale tekstanalyse.

Meer weten? Ontdek de Master of Linguistics (Digital Text Analysis)

Digitale tekstanalyse

Aan de slag met data

In de opleiding verwerf je tijdens een intensieve ‘bootcamp’ enkele cruciale computationele vaardigheden, waaronder programmeren. Daarna ga je in verschillende modules dieper in op onderwerpen als machine learning, statistische data-analyse en omgang met tekstcorpora.

De stof wordt steeds toegepast op (onderzoek in) de menswetenschappen. Deze master is bijgevolg ideaal voor iedereen die vooral graag zélf aan de slag wil gaan met data en zich verder als onderzoeker wil ontplooien.

Digitaal expert

Bovendien worden alle vakken in het Engels gedoceerd: zo staat de opleiding niet alleen open voor een breed en internationaal publiek, maar word je als student ook optimaal voorbereid op een loopbaan in het veelal Engelstalige veld van de digitale tekststudie en van onderzoek in de menswetenschappen met een computationele component.

De combinatie van computationele vaardigheden en beheersing van het Engelse jargon maken van jou dan ook de geknipte persoon om na je opleiding als digitaal expert aan de slag te gaan in een academische setting, in de industrie of in de culturele sector.

Meer weten? Ontdek de Master of Linguistics (Digital Text Analysis)