Waar zijn die handjes?

Lekker chill vanop de achterste rij in de aula anoniem opgaan in de massa? Nee toch!? Bij UAntwerpen ben je meer dan het nummer op je studentenkaart. We hebben oog en respect voor je talenten, karakter, sociale, culturele en religieuze achtergrond en persoonlijke toekomstdromen. We verwachten dat je actief meedoet tijdens colleges en werkgroepen. Stel vragen, ga in discussie, geef feedback: daar houden we van.

Kennen èn kunnen

Bij UAntwerpen bereiden we je vandaag voor op de arbeidsmarkt van (over)morgen. Deze verandert razendsnel en dat vraagt om specifieke skills. We leiden je niet alleen op tot expert in je vakgebied, maar leren je ook plannen, communiceren, samenwerken, feedback geven, ethisch denken en handelen. Al deze vaardigheden komen aan bod tijdens je opleiding, via projectweken, stages, groepswerken, portfolio's, en meer.

De ondernemer in jou

Bij UAntwerpen stimuleren we ondernemingszin, want door te ondernemen leer je, groei je en ontdek je jezelf. Je ondernemerstalent ontdek je op verschillende manieren, zoals via bedrijfsstages en project- of themaweken. Het statuut van ‘student-ondernemer’ biedt je inhoudelijke coaching en andere voordelen. Registreer dus alvast die domeinnaam, ontwerp dat logo, schrijf dat businessplan. Wij supporteren mee. 

Onderzoeksuniversiteit

Nieuwsgierig? Goed zo, want onderzoek vloeit voort uit nieuwsgierigheid. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Hoe kan het beter? Het is een must voor wetenschappelijke vernieuwing en doorbraak. Bij ons krijg je les van docenten die zelf onderzoeker zijn. Zij delen hun inzichten in onderzoeksresultaten, -theorieën en -modellen. Je leert met een kritische blik analyseren en interpreteren. En ja, je zal ook zelf onderzoek uitvoeren. 

Oost west, internationaal best

We vinden het belangrijk dat je kan meedraaien in een steeds meer globale en superdiverse samenleving. We staan voor mondiale uitdagingen: onze planeet leefbaar houden, de opkomst van nieuwe epidemieën… Kennis en ervaringen uit alle windstreken dragen bij aan oplossingen. UAntwerpen maakt deel uit van de Young Universities for the Future of Europe (YUFE). Deze en andere samenwerkingen geven jou als student alle kansen om naar het buitenland te trekken voor studie, stage of onderzoek.