Gezocht: studentenvertegenwoordiger voor het YUFE Student Forum

Tutoraat

Zin om leerlingen te coachen en te ondersteunen met de vakken wiskunde, Engels, fysica, … ?

Het Tutoraat is op zoek naar sociaal geëngageerde (doctoraats)studenten om wekelijks leerbedreigde leerlingen uit het 4de, 5de of 6de secundair in regio Antwerpen te ondersteunen. Meer info vind je op deze website. Om je kansen op een geschikt groepje te vergroten, stel je je best kandidaat voor het eerste semester voor 8 oktober, voor het tweede semester voor 22 januari.

Het Tutoraat kan meetellen binnen de doctoraatsopleiding voor de competentiecategorie E (communicatieve vaardigheden). Het is echter niet mogelijk om hiervoor een vrijwilligersvergoeding voor te krijgen.

 

Experten gezocht: 'Ik heb een vraag'

Wat was er eerst: vork, lepel of mes?
Hoe meten we de leeftijd van het heelal?

Vind antwoorden op al je vragen bij wetenschappers uit meer dan 40 Belgische onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen.

De vraagbaak ikhebeenvraag.be wil de kloof tussen wetenschap en maatschappij verkleinen en mensen gidsen naar een correct antwoord op hun vragen. En dat lukt, dankzij de input van honderden betrokken experts uit alle wetenschappelijke domeinen. Heb jij zin om jouw expertise hiervoor in te zetten? Surf eens naar de website en je zult versteld staan van de vernuftige vragen die mensen stellen! Chemie, techniek, taal, geschiedenis, cultuur: geen domein blijft onbelicht. De nieuwsgierigheid is groot!

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen kunnen ook het volledige aanbod van de dienst Levenslang Leren voor wetenschappers terugvinden op Pintra.

 

KVAB-prijs voor onderzoekers: oproep voor kandidaturen

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) reikt jaarlijks de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie uit. Sinds 2014 gebeurt dit in co-voorzitterschap met de Jonge Academie. Er worden twee types onderscheiding uitgereikt. De eerste is een Loopbaanprijs, voor een onderzoeker die gedurende zijn of haar hele loopbaan sterke inspanningen voor wetenschapscommunicatie deed. Daarnaast zijn er de Jaarprijzen, voor maximum 20 onderzoekers die zich gedurende het voorbije jaar intensief hebben ingezet voor een concreet project rond wetenschapscommunicatie.

Kandidaturen indienen kan via LevenslangLeren@uantwerpen.be
Meer info op de website (prijzen - onderscheidingen wetenschapscommunicatie) of Pintra.