Reguliere studiebeurzen Mexico

Zou je graag een periode in Mexico studeren of er onderzoek verrichten?

De Universiteit Antwerpen heeft akkoorden met de volgende Mexicaanse universiteiten:

 

Studiebeurzen voor Belgische studenten call 2019

De Mexicaanse Overheid stelt studiebeurzen ter beschikking van Belgische studenten die in 2020 naar Mexico willen. Deze beurzen zijn bestemd voor studenten die een specialisatie, master of doctoraat in Mexico willen studeren. De studieperiode dient tussen 1 maart en 10 december 2020 te beginnen.  De deadline voor deze studiebeurzen is 27 september 2019

Meer informatie over het profiel van de candidaten, het aanvraagformulier en alle belangrijke data vind je op de website van AMEXCID, het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking. 

Andere beurzen

Hier vind je meer info over de mogelijkheden van uitwisselingsprogramma's van de Universiteit Antwerpen.

Erasmus Mundus

Erasmus Mundus

Erasmus Mundus is een Europees programma voor samenwerking en organisatie van mobiliteiten tussen Europese en niet-Europese landen.

  • Het Erasmus Mundus programma – Actie 1 ondersteunt Mastercursussen (EMMC), die in internationaal verband worden georganiseerd en die tot een gezamenlijk diploma leiden.  Studie aan een van de mastercursussen veronderstelt een internationaal onderwijstraject. Voor deelname aan de selectieve groep EMMC’s worden studiebeurzen aangeboden.
     
  • Het Erasmus Mundusprogramma – Actie 2 (Partnerships) ondersteunt samenwerkingsprojecten tussen een consortium van Europese  universiteiten en een consortium in een bepaald land/landen of regio buiten Europa.  Er worden studie- en onderzoeksbeurzen aangeboden voor inkomende mobiliteit in Europa, en in sommige gevallen ook voor studie voor uitgaande mobiliteiten naar die bepaalde regio.

Studeren in Vlanderen. Master Minds 2021

De Vlaamse overheid heeft een nieuw beurzenprogramma gelanceerd in 2015, de Master Mind beurzen. Voor het academisch jaar 2021-2022 zijn er ongeveer 30 beurzen voorzien voor uitstaande Master studenten uit alle landen.

Belangrijk: Studenten kunnen zich niet als kandidaat voorstellen, de aanvragen moeten door de Vlaamse onderwijsinstelling ingediend worden (voor de studenten van UAntwerpen kan dit via Mobility Online). Lees de volledige richtlijnen (in het Engels) hier. Specifieke informatie voor studenten van de Universiteit Antwerpen kun je hier bekijen. De algemene deadline voor het indienen van aanvragen is 30 april 2020 (LET OP! Deadline voor UAntwerpen-studenten is 1 maart 2021).