Taaljaar Nederlands voor anderstaligen in een academische context


Hieronder vind je informatie over het academiejaar 2021-2022. Het is niet meer mogelijk om voor dit academiejaar een aanvraag in te dienen.

De informatie over het academiejaar 2022-2023 is beschikbaar vanaf december 2021.

Taaljaar Nederlands voor anderstaligen in een academische context

Het taaljaar Nederlands voor anderstaligen richt zich tot anderstaligen die zich willen voorbereiden op Nederlandstalige studies hoger onderwijs. Het programma (15 uur les per week, overdag) bestaat uit een combinatie van taalverwerving en drie verdiepende modules: Nederlandenkunde, Academische Vaardigheden en Fonetiek.  


Binnen taalverwerving starten we van absolute beginner en gaan tot  niveau 5 met als eindexamen de Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen. Wie slaagt voor de ITNA, voldoet aan de taalvoorwaarden van het hoger onderwijs en kan zich rechtstreeks inschrijven voor studies in het Nederlands aan een Vlaamse universiteit of hogeschool.

De studenten krijgen les  van de meest ervaren Linguapolis-taaldocenten die hen zowel in hun leerproces Nederlands als in hun studiekeuze coachen. Er worden ook culturele activiteiten georganiseerd (musea- en theaterbezoek, kerstfeest, excursie naar Gent,…) en de studenten worden aangemoedigd om hun Nederlands ook buiten de les te ontwikkelen.

Het voorbereidend jaar is een voltijds studieprogramma. De deelnemers zijn ingeschreven aan de Universiteit Antwerpen, ontvangen een studentenkaart en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten (bibliotheek, studentenrestaurant, sportfaciliteiten,…).

 

Meer info - Taaljaar Nederlands:

  • Brochure 2021-2022 (pdf in het Engels - 3,67Mb)
  • Aanvraagformulier voor vluchtelingen 2022-2023 (het aanvraagformulier is actief vanaf 1 mei 2022).
  • Studenten kunnen geen aanvraag meer indienen voor academiejaar 2021-2022. (de aanvraagformulieren voor academiejaar 2022-2023 zullen actief zijn vanaf 1 december 2021)

Aanvraagformulieren: