Taaljaar Nederlands voor anderstaligen in een academische context

Het taaljaar Nederlands voor anderstaligen richt zich tot anderstaligen die zich willen voorbereiden op Nederlandstalige studies hoger onderwijs. Het programma (15 uur les per week, overdag) bestaat uit een combinatie van taalverwerving en drie verdiepende modules: Nederlandenkunde, Academische Vaardigheden en Fonetiek.  

Binnen taalverwerving starten we van absolute beginner en gaan tot  niveau 5 met als eindexamen de Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen. Wie slaagt voor de ITNA, voldoet aan de taalvoorwaarden van het hoger onderwijs en kan zich rechtstreeks inschrijven voor studies in het Nederlands aan een Vlaamse universiteit of hogeschool.

De studenten krijgen les  van de meest ervaren Linguapolis-taaldocenten die hen zowel in hun leerproces Nederlands als in hun studiekeuze coachen. Er worden ook culturele activiteiten georganiseerd (musea- en theaterbezoek, kerstfeest, excursie naar Gent,…) en de studenten worden aangemoedigd om hun Nederlands ook buiten de les te ontwikkelen.

Het voorbereidend jaar is een voltijds studieprogramma. De deelnemers zijn ingeschreven aan de Universiteit Antwerpen, ontvangen een studentenkaart en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten (bibliotheek, studentenrestaurant, sportfaciliteiten,…).

Voor visumplichtige toekomstige studenten: Wie zich inschrijft voor deze opleiding kan een studentenvisum voor één jaar aanvragen.

 

Meer info - academiejaar 2019-2020:

  • Brochure 2019-2020 (pdf - 3,67Mb)
  • Aanvraagformulier 2019-2020
  • Aanvraagformulier voor vluchtelingen 2019-2020: beschikbaar van 2 mei 2019 t/m 11 juli 2019

 

Meer info - academiejaar 2020-2021:

Informatie betreffende het Taaljaar Nederlands voor Anderstaligen in een Academische Contect zal beschikbaar zijn vanaf december 2019.

Contact

Christa Huygen
(ENKEL NA AFSPRAAK)
Stadscampus
Kleine Kauwenberg 12
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 57 52
christa.huygen@uantwerpen.be