Waarom Koreaans studeren?

Koreaans is de 15e meest gesproken taal ter wereld; concreet spreken 78 miljoen mensen Koreaans. De afgelopen 10 jaar is de economische en culturele invloed van Zuid-Korea sterk gegroeid. Hierdoor is ook de populariteit van de Koreaanse taal en het aantal taalleerders Koreaans wereldwijd enorm toegenomen. 

Heb je familie of vrienden in Korea en wil je hen en hun land beter leren kennen? Of heb je die persoonlijke band met Zuid-Korea niet maar ben je gepassioneerd door Koreaanse films, drama’s en K-pop? Ben je benieuwd naar de betekenis van de BTS-songteksten of wil je op Netflix de ondertiteling kunnen lezen van romantische komedies zoals ‘Strong girl, Bong-Soon’ of van epische series zoals ‘Mr. Sunshine’? Misschien ben je gewoon geïnteresseerd in de Koreaanse cultuur en wil je graag rondreizen in dit mooie Aziatische land? Voor al deze doelen is een basiscursus Koreaans de magische sleutel om deze unieke taal en de cultuur te ontsluiten!

 

Wat is Koreaans?

De Koreaanse taal verschilt in grote mate van Nederlands, Frans of elke andere Europese taal. Koreaans kent een fonetisch alfabet, Hangul, dat uit 24 basisletters bestaat en in 1443 gecreëerd werd door King Se-Jong. Koreaans leren lezen en schrijven verloopt relatief gemakkelijk en snel. Het is ook plezant! De Koreaanse spreektaal wordt gekenmerkt door veel interessante aspecten zoals verschillende spraakniveaus of registers en beleefdheidsconventies.