Wat kan je na de jaarcursus Russsich 1?

  1. Je kan het Russisch schrift lezen én schrijven.
  2. Je kan communiceren met moedertaalsprekers. Hiervoor verwerf je niet alleen de nodige ‘bouwblokken’, de noodzakelijke woordenschat en grammatica. Je leert ook de nodige strategieën inzetten om met een beperkte kennis van de taal succesvol te communiceren.
  3. Je kan de taal inzetten in authentieke taalsituaties: naar de winkel gaan, de weg vragen, iets kopen op straat, iets bestellen in een restaurant, een afspraak maken...
  4. Je kan informatie geven over jezelf en informatie vragen aan anderen over gezins- en beroepsleven, hobby’s en vrije tijd,...

Bovenstaande doelstellingen worden gerealiseerd met oog voor de cultuur en de samenleving waarin de taal wordt gesproken.

 

Wat kan je na de jaarcursus Russisch 2?

  1. Je kan vlot Russisch lezen en schrijven.
  2. Je kan vlot en uitgebreid over jezelf vertellen. Nieuwe thema’s zoals je huis, het weer, uitgaan, een uitnodiging schrijven, vertellen over je (reis)ervaringen, toekomstplannen, … komen aan bod. Je leert ook je mening uitdrukken en je gevoelens beschrijven.
  3. Je kan Russisch inzetten in authentieke taalsituaties: de weg vragen, een sms’je of e-mail schrijven, iemand uitnodigen, ...

Bovenstaande doelstellingen worden gerealiseerd met oog voor de cultuur en de samenleving waarin de taal wordt gesproken.
De focus is niet enkel het opbouwen van basiskennis, maar ook het verwerven van vaardigheden om zelfredzaam te zijn in Rusland en andere Russische taalgebieden.