Subsidies

Vlaams Opleidingsverlof

Alle Linguapolis-cursussen Nederlands voor anderstaligen van 45 en 90 contacturen zijn erkend in het kader van het Vlaams opleidingsverlof. Enkel werknemers die voor minstens 50% tewerkgesteld zijn in de privésector in het Vlaams Gewest kunnen hiervan gebruik maken.

Als je in aanmerking komt voor het Vlaams opleidingsverlof, neem je zelf vóór de start van de cursus contact op met het secretariaat (nederlands@linguapolis.be of +32 3 265 48 03). Je vermeldt hierbij je naam, je volledige thuisadres (inclusief busnummer indien van toepassing) en je rijksregisternummer.

Opmerking: Er is geen Vlaams opleidingsverlof, maar wel vormings- of opleidingsverlof, voor wie werkt in het onderwijs of in de openbare sector. Jammer genoeg komen geen van onze opleidingen in aanmerking voor Betaald Educatief Verlof. Vormings- of opleidingsverlof is een gunst en geen recht. Vraag het na bij je werkgever. Lees meer op overheid.vlaanderen.be/vormingsverlof.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse kmo’s en vrije beroepen. Linguapolis is een erkende dienstverlener met erkenningsnummer DV.O100322. Voor het aanvragen en toekennen van de subsidies gebruik je de website: www.kmo-portefeuille.be.

Een Linguapolis-taalopleiding kan alleen gevolgd worden binnen het thema "Internationaliseren" en op voorwaarde dat er een directe link is tussen de opleiding en het huidige of toekomstige internationaal ondernemen van je kmo. De opleiding moet bijdragen tot de versterking, groei of transformatie van je onderneming. Alle voorwaarden vind je hier.
Indien je onderneming niet aan alle voorwaarden voldoet, kan je geen gebruik maken van deze subsidie.

Al bijna 850 mensen gaven onze Linguapolis-taalcursussen een gemiddelde score van 4/5 binnen de kmo-portefeuille! 

Opleidingscheques

Linguapolis kan enkel opleidingscheques aanvaarden voor cursussen Nederlands voor anderstaligen. Bovendien kom je alleen maar in aanmerking als je opleidingsniveau niet hoger is dan secundair onderwijs. Met deze cheque kan je tot de helft van het inschrijvingsgeld van je cursus betalen. Meer info vind je op www.vlaanderen.be/opleidingscheques-voor-werknemers.

Werknemers kunnen een digitale opleidingscheque aanvragen via het WSE-loket aan de hand van het ODB-registratienummer, verschillend voor elk cursustype en -niveau. Zorg dat je het juiste registratienummer selecteert met behulp van onderstaande tool anders loop je het risico dat je digitale cheque niet kan worden geaccepteerd.

➤ Vind hier het correcte ODB-registratienummer voor je cursus Nederlands.


E-mail met je digitale opleidingscheque ontvangen van Edenred?
Dien het in bij Linguapolis door de e-mail door te sturen naar nederlands@linguapolis.be.

Opgelet:

  • Je kan pas een digitale opleidingscheque aanvragen wanneer je niveau bekend is. Als je een intake moet afleggen om je niveau te bepalen, moet je het inschrijvingsgeld dus eerst volledig zelf betalen. Van zodra je niveau bekend is, kan je de cheque aanvragen en vervolgens indienen bij Linguapolis. Linguapolis betaalt de waarde van de opleidingscheque dan zo snel mogelijk terug via overschrijving.
  • Opleidingscheques moeten worden ingediend vóór de vervaldatum en vóór het einde van de cursus.

​Stadsbeurs of Vlaamse beurs

1. Gebruik de Stadsbeurs voor je cursus Nederlands voor anderstaligen niveau 2, 3, 4 of 5 perspectief hogere studies. Maak een afspraak met Atlas via atlas.stadsbeurs@antwerpen.be als je in de stad Antwerpen woont en in aanmerking denkt te komen. Stuur meteen je inkomensbewijzen (minder dan 1 maand oud) mee.

2. Gebruik de Vlaamse beurs voor je cursus Nederlands voor anderstaligen niveau 1.
- Maak een afspraak met Atlas als je in de stad Antwerpen woont en in aanmerking denkt te komen.
- Maak een afspraak met het Agentschap Integratie & Inburgering (Regio Antwerpen) als je in de provincie Antwerpen woont en in aanmerking denkt te komen.

Subsidies voor uitgaande uitwisselingsstudenten (AP & KdG)

KdG-hogeschool: subsidie = max. 150 euro

AP-hogeschool: subsidie = max. 250 euro

Als uitgaande student van KdG of AP kan je een financiële tegemoetkoming krijgen voor het volgen van een taalcursus die je voorbereidt op je verblijf in het gastland.

Voor concrete info over terugbetalingstarieven en voorwaarden raadpleeg je vooraf de Dienst Internationale Samenwerking van je hogeschool:

Subsidies voor ZAP (UAntwerpen)

Meer info op Pintra.

Subsidies voor ATP (UAntwerpen)

Meer info op Pintra.

Opleidingspremie via je paritair comité

Als werknemer kan je een opleidingspremie aanvragen via je paritair comité. CEVORA bijvoorbeeld, het paritair comité voor bedienden (ANPCB of PC218), voorziet jaarlijks tot 100 euro financiële steun, ongeacht het aantal gevolgde cursussen. Meer info.

Val je onder een ander paritair comité? Raadpleeg www.werk.belgie.be voor meer info of contacteer de personeelsdienst van je bedrijf.

Voordelen

Altissia (geen licenties meer beschikbaar voor 2023-2024)

Als Linguapolis-cursist kan je voor slechts 10 euro een licentie aankopen voor het online taalplatform Altissia. Altissia is beschikbaar in 25 talen: Bulgaars, Deens, Duits, Ests, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Iers (Gaelisch) Italiaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Maltees, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Slovaaks, Sloveens, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds. Met Altissia kan je in zelfstudie je schrijf-, luister- en leesvaardigheid verbeteren. Je kan je licentie aanvragen door een mail te sturen naar talen@linguapolis.be. Je licentie is geldig van 1 oktober 2023 tot 30 september 2024.

Opgelet:
- Ben je UAntwerpen-student? Koop je licentie (10 euro) aan via https://forms.uantwerpen.be/nl/altissia/studenten/aanvraag/.
- Ben je UAntwerpen-doctoraatsstudent of -personeelslid? Vraag je gratis licentie aan via https://forms.uantwerpen.be/nl/altissia/personeel/aanvraag/.
- Het aanbod is beperkt en geldt zolang de voorraad strekt.
- Dit Linguapolis-voordeel staat los van onze taalcursussen. Altissia is geen product van Linguapolis en maakt geen deel uit van het lesmateriaal.

Studiepunten (ECTS)

Meer info.

MOVE: Voordelig sporten en genieten van cultuur

Zin om voordelig te sporten en van cultuur te genieten? Als Linguapolis-cursist kan je via MOVE deelnemen aan het uitgebreide sport- en cultuuraanbod van de Universiteit en de Hogescholen van Antwerpen. De prijs van MOVE bedraagt 35 euro die je volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgt door de mutualiteiten. Jouw MOVE is een heel academiejaar geldig.

Vormingsverlof

Personeelsleden van de Vlaamse overheid kunnen vormingsverlof aanvragen. Alle info vind je op www.bestuurszaken.be/vormingsverlof.

Tijdelijke voordelen

Tijdelijke voordelen zoals kortingen op tickets voor culturele activiteiten, jobaanbiedingen, gratis events... vind je op het prikbord van Blackboard. Vanaf de eerste lesdag krijg je informatie over je gebruikersnaam en wachtwoord.