Subsidies en voordelen

Subsidies

Voordelen

 

 

SUBSIDIES

Vlaams opleidingsverlof

Vanaf 1 september 2019 geldt de regelgeving van het Vlaams opleidingsverlof (VOV): de hervormde versie van het betaald educatief verlof. Alle Linguapolis-cursussen Nederlands voor anderstaligen zijn erkend in het kader van het Vlaams opleidingsverlof voor werknemers uit de privésector. Alle info vind je op https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof-vov.

Als je in aanmerking komt voor het Vlaams opleidingsverlof, neem je zelf contact op met het secretariaat (nederlands@linguapolis.be of +32 3 265 48 03).

 

KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse KMO’s en vrije beroepen. Linguapolis is een erkende dienstverlener met erkenningsnummer DV.O100322. 
Voor het aanvragen en toekennen van de subsidies gebruik je de website: www.kmo-portefeuille.be.       

 

Opleidingscheques

Opleidingscheques zijn bij Linguapolis enkel mogelijk
- voor de cursussen Nederlands voor anderstaligen (indien scholingsgraad maximum secundair onderwijs), of  
- in het kader van loopbaanbegeleiding (ongeacht taal of scholingsgraad).
Meer info op https://www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml

Opleidingscheques voor een cursus Nederlands kan je als werknemer aanvragen via vdab.be/mijnloopbaan. Met deze cheques kan je via de overheid tot de helft van je inschrijvingsgeld recupereren. Als je de cheques nog niet ontvangen hebt vóór het begin van de cursus, betaal je het inschrijvingsgeld eerst volledig zelf. Nadat je de cheques aan Linguapolis bezorgd hebt, word je terugbetaald.

 

Stadsbeurs of Vlaamse beurs

1. Gebruik de Stadsbeurs voor je ochtendcursus Nederlands voor anderstaligen niveau 2, 3, 4 of 5 perspectief hogere studies. Info over de Stadsbeurs vind je op www.linguapolis.be/stadsbeurs.
Maak een afspraak met Atlas als je in de stad Antwerpen woont en in aanmerking denkt te komen.

2. Gebruik de Vlaamse beurs voor je ochtend- of namiddagcursus Nederlands voor anderstaligen niveau 1. Info over de Vlaamse beurs vind je hier.
- Maak een afspraak met Atlas als je in de stad Antwerpen woont en in aanmerking denkt te komen.
- Maak een afspraak met het Agentschap Integratie & Inburgering (Regio Antwerpen) als je in de provincie Antwerpen woont en in aanmerking denkt te komen.

 

Subsidies voor uitgaande uitwisselingsstudenten

KdG-hogeschool en AP-hogeschool

Als uitgaande student van KdG of AP kan je een financiële tegemoetkoming krijgen voor het volgen van een taalcursus die je voorbereidt op je verblijf in het gastland.

Voor concrete info over terugbetalingstarieven en voorwaarden raadpleeg je vooraf de Dienst Internationale Samenwerking van je hogeschool:

 

Subsidies voor ZAP (UAntwerpen)

Meer info.

 

Subsidies voor ATP (UAntwerpen)

Meer info.

 

Opleidingspremie via je paritair comité

Als werknemer kan je een opleidingspremie aanvragen via je paritair comité. CEVORA bijvoorbeeld, het paritair comité voor bedienden (ANPCB of PC218), voorziet jaarlijks tot 100 euro financiële steun, ongeacht het aantal gevolgde cursussen. Meer info: www.cevora.be/opleidingspremies.

Val je onder een ander paritair comité? Raadpleeg www.werk.belgie.be voor meer info of contacteer de personeelsdienst van je bedrijf.

 

 

VOORDELEN

Altissia

Als Linguapolis-cursist kan je voor slechts 10 euro een licentie aankopen voor het online taalplatform Altissia. Altissia is momenteel beschikbaar in 7 talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees en Spaans.

Met Altissia kan je in zelfstudie je schrijf-, luister- en leesvaardigheid verbeteren. Je kan je licentie aanvragen door een mail te sturen naar talen@linguapolis.be. Je licentie is geldig tot 30 september 2020.

Opgelet:
- Ben je UAntwerpen-student? Koop je licentie (10 euro) aan via Blackboard (tabblad 'Mijn Studie').
- Ben je UAntwerpen-doctoraatsstudent of -personeelslid? Vraag je gratis licentie aan via Pintra.
- Het aanbod is beperkt en geldt zolang de voorraad strekt.
- Dit Linguapolis-voordeel staat los van onze taalcursussen. Altissia is geen product van Linguapolis en maakt geen deel uit van het lesmateriaal.

 

Studiepunten (ECTS)

Meer info.

 

Voordelig lunchen

Zin om voordelig te lunchen? Als Linguapolis-cursist van de ochtend- of namiddagcursussen ben je ’s middags welkom in studentenrestaurant Komida voor een lunch tegen het goedkope studententarief. Je vindt het studentenrestaurant in de Koningstraat 8 te 2000 Antwerpen.
Vraag ten laatste op vrijdag van de eerste lesweek je kortingskaart aan via nederlands@linguapolis.be. Ongeveer 1 week later ontvang je je kortingskaart via je taaldocent.

 

Voordelig sporten en genieten van cultuur

Zin om voordelig te sporten en van cultuur te genieten? Als Linguapolis- cursist kan je deelnemen aan het uitgebreide sport- en cultuuraanbod van de Universiteit en de Hogescholen van Antwerpen. De UAntwerpen Plus Pass kost 25 euro en is een heel academiejaar geldig.

Je kan de UAntwerpen Plus Pass aanvragen via www.uantwerpenplus.be. Voor de verdere registratie volg je de instructies op de website.

Vormingsverlof

Personeelsleden van de Vlaamse overheid kunnen vormingsverlof aanvragen. Alle info vind je op www.bestuurszaken.be/vormingsverlof.

 

Tijdelijke voordelen

Tijdelijke voordelen zoals kortingen op tickets voor culturele activiteiten, jobaanbiedingen, gratis events... vind je op het prikbord van Blackboard.
Vanaf de eerste lesdag krijg je informatie over je gebruikersnaam en wachtwoord.