Indien je werk en een universitaire studie wil combineren, maar geen geschikte opleiding of cursus terugvindt binnen het aanbod van de Open Universiteit, kan je de reguliere opleidingen en de werkstudententrajecten van de Universiteit Antwerpen doornemen. 

Werkstudententrajecten

De Universiteit Antwerpen heeft in alle faculteiten een aantal flexibele trajecten uitgewerkt. Deze werkstudententrajecten zijn aangepast naar tijdstip en/of vorm.

Hierbij wordt een mix van onderwijsvormen en -faciliteiten aangeboden zoals: blended leren, begeleide zelfstudie, weblectures, extra contactmomenten, digitaal materiaal, gegroepeerde colleges …

Je kan ook kiezen voor een reguliere opleiding, waarbij je als geregistreerd werkstudent beroep kan doen op individuele onderwijs- en examenfaciliteiten. Deze keuze vraagt meer flexibiliteit van jou als werkstudent.

Voorzieningen en dienstverlening voor werkstudenten

Centrum WeST ondersteunt en adviseert werkstudenten uit alle opleidingen.

We beantwoorden al jouw vragen rond:

  • studiekeuze, blended leren en deeltijds studeren
  • de haalbaarheid van een universitaire studie in combinatie met je job
  • de werkstudententrajecten van de UAntwerpen
  • de sociale en financiële voorzieningen (Vlaams opleidingsverlof, tijdskrediet, opleidingscheques …)

Registratie als werkstudent

Via de website van Centrum WeST kan je je online registreren als werkstudent. Als geregistreerde werkstudent kan je faciliteiten aanvragen en kan je van de dienstverlening voor werkstudenten gebruik maken.