Zet mee in op levenskwaliteit na kanker

Levenskwaliteit na kankerbehandeling

Wetenschappelijke vooruitgang zorgt ervoor dat kankerpatiënten langer overleven. Dat is op zich heel goed nieuws! Toch brengt dit ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo zijn er de aanslepende effecten als gevolg van de kanker zelf en/of de kankerbehandeling die een negatieve invloed hebben op de levenskwaliteit. Gekende voorbeelden zijn aanhoudende vermoeidheid, minder spiermassa & kracht, moeilijker inspanningen kunnen verdragen, pijn, tintelingen in tenen en vingers, dikke ledematen (lymfoedeem) na het wegnemen van lymfeknopen, spier-en gewrichtsklachten, en hartproblemen.

Onze aanpak

Veel kankeroverlevers moeten serieus inboeten op hun levenskwaliteit. En dat is nu net waar wij iets aan willen doen. De onderzoeksgroep MOVANT (Movement Antwerpen) focust op onderzoek naar hoe deze neveneffecten ontstaan, zodat we betere manieren kunnen ontwikkelen om ze te kunnen voorkomen en behandelen. Zo geven we levenskwaliteit terug aan de overlevers.

Om ons onderzoek (zowel klinisch als fundamenteel) naar betere en veelbelovende levenstijlsstrategieën naar een hogere versnelling te brengen, hebben wij extra middelen nodig. Jouw gift is cruciaal in onze strijd om voor alle kankeroverlevers de meest optimale levenskwaliteit te kunnen garanderen.

Ontdek de laatste nieuwtjes en recentste onderzoeksprojecten van Movement Antwerp.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan!

Belastingvermindering
Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854  op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding ‘fiscaal attest’ en jouw voorkeursbestemming, in dit geval 'Levenskwaliteit na kanker' toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

                 OF

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen 

Iedere gift vanaf 40 euro geeft recht op een belastingvermindering van 45%!