Side header image

Business Update Sessions: 27 maart 2018

Met deze ‘sessies’ nodigen we alle FTEW Alumni uit om terug te keren naar hun faculteit, terug de schoolbanken op als het ware. Per avond informeren we u over een actueel thema of trend uit het bedrijfsleven. We brengen u geen eindeloze slideshow maar een interactieve presentatie met ruimte voor vragen en discussie. Afsluiten doen we – net als in de studententijd –  met een frisse pint in het Agora Caffee. De organisatie is in handen van de Faculteit TEW en Alechia, dit event is gratis voor alle FTEW Alumni.

Waarderen van ondernemingen in het kader van overnametransacties: kunst of wetenschap?

Bij elke overname is het noodzakelijk dat de overlater en overnemer een goede inschatting kan maken omtrent de waardering van het bedrijf. Elke waardering is in zekere mate een subjectieve waardering waarin een bepaalde visie omtrent de toekomst en de reactie van de concurrenten wordt verwerkt. Heel wat overnametransacties mislukken doordat een van de partijen foute verwachtingen heeft omtrent de waardering.

In de Business Update Sessie Financiering wordt door prof. Eddy Laveren een voorstelling gegeven van een online waarderingstool voor bedrijfswaarderingen van niet beursgenoteerde ondernemingen en wordt een inkijk gegeven in de achterliggende methodieken. Nadien zal alumnus Sven Sterckx, vermogensbeheerder en directielid bij de Antwerpse Private Bank Dierickx Leys en voorzitter Vlaamse Federatie van Beleggers, ons op basis van zijn praktijkervaring meer inzicht geven in het waarderen van beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast bespreekt hij welke bedrijven het meeste potentieel hebben om waarde te creëren.