Onderzoek aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie draagt bij aan de kennisontwikkeling door fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek uit te voeren op het vlak van bedrijfswetenschappen, engineering management en economisch beleid. Lees de volledige onderzoeksvisie.

Doctoreren

Doctoreren

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie hecht veel belang aan het doctoraatsonderzoek. Aan de faculteit zijn er gemiddeld 150 doctoraatsstudenten actief, die proefschriften voorbereiden binnen uiteenlopende economische expertisegebieden.

Doctoreren aan onze faculteit heeft een internationaal karakter. Ongeveer de helft van de doctoraatsstudenten is afkomstig uit het buitenland. De doctoraatsthesissen worden in het Engels geschreven. 

Heb je interesse in een doctoraat aan onze faculteit? Raadpleeg dan onze Engelstalige website. Voor algemene informatie verwijzen we je graag door naar de website van de Antwerp Doctoral School

Tijdens hun PhD-studies verenigen onze doctoraatsstudenten zich in het FBE Young Research Network. Dit geeft hen de mogelijkheid om tijdens informele lunchsessies en afterworks kennis en ervaringen uit te wisselen.

In onze research columns lees je hoe enkele voormalige PhD-studenten hun onderzoeksavontuur hebben ervaren.

[TOP]

Leerstoelen

Leerstoelen

Momenteel heeft de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie drie leerstoelen.

Leerstoelen aan de Universiteit Antwerpen komen tot stand door de bijdrage van personen, verenigingen of bedrijven. 

[TOP]

spin-offs

Spin-offs

Een academische spin-off is een onderneming waarvan de activiteiten, producten en/of diensten zijn gebaseerd op knowhow, technologie en/of onderzoeksresultaten gegenereerd aan de universiteit. 

Dit zijn de spin-offs van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie:

Contact

Contact

[TOP]