Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Onderzoek

aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie draagt bij aan de kennisontwikkeling door fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek uit te voeren op het vlak van bedrijfswetenschappen, engineering management en economisch beleid. Lees de volledige onderzoeksvisie.

Onderzoeksgroepen

De onderzoeksprojecten van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie worden uitgevoerd door verschillende onderzoeksgroepen:

Het gevoerde onderzoek leidt tot publicaties en onderzoekspapers.

Onderzoeksstage

Vanaf 2020 kan je aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie een onderzoeksstage opnemen. Tijdens deze stage draai je een viertal weken mee in een onderzoeksgroep en werk je mee aan interessante onderzoeksprojecten. Dit is de perfecte voorbereiding als je ambitie hebt om te doctoreren of als je gewoon al eens kennis wil maken met de academische wereld

De onderzoeksstage geldt als praktijkproject (6 ECTS) en kan worden opgenomen tijdens het academiejaar of tijdens de zomer. Alleen masterstudenten die zijn ingeschreven aan de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie komen in aanmerking.

Onderzoeksstage voor studenten

Onderzoekster Laura geeft je alle informatie

Ine en Ines over de onderzoeksstage

"een ideale kennismaking met de academische wereld"

Leerstoelen

Momenteel heeft de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie zeven leerstoelen.

Leerstoelen aan de Universiteit Antwerpen komen tot stand door de bijdrage van personen, verenigingen of bedrijven.

FBE Blog

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie is een koploper op vlak van international onderzoek en onderwijs. Onze academische onderzoekers en professoren focussen zich op verschillende domeinen zoals Accounting and finance, Economics, Management, Marketing, Transport and Regional Economics, enz. Onze alumni zijn kritische, creatieve en strategische beleidsmakers die werkzaam zijn in diverse sectoren. In de FBE blog willen we al die professionele en academische expertise bundelen en delen.

De blog bevat

  • kritische inzichten en ongezouten meningen van onze onderzoekers en professoren over actuele topics 
  • professionele en academische verwezenlijkingen van alumni
  • nieuws over de faculteit en de universiteit

Heb je zelf nieuws dat relevant kan zijn voor de blog en dat je wil delen met het grote publiek? Een interessant, actueel opiniestuk geschreven? Laat het ons weten, we zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen.

Spin-offs

Een academische spin-off is een onderneming waarvan de activiteiten, producten en/of diensten zijn gebaseerd op knowhow, technologie en/of onderzoeksresultaten gegenereerd aan de universiteit. 

Dit zijn de spin-offs van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie: