Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek

Het Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek wordt sinds het academiejaar 2014-2015 ingericht. Met dit postgraduaat wordt een gespecialiseerde opleiding in het gezondheidsrecht en de gezondheidsethiek aangeboden.

Het postgraduaat wordt tweejaarlijks ingericht. De volgende lichting start in het academiejaar 2020-2021.

Het postgraduaat is opgedeeld in zeven modules. De student kan zich inschrijven voor het volledige postgraduaat, dan wel opteren voor een of meerdere module(s). Er wordt een attest afgeleverd voor het volledige postgraduaat dat succesvol werd doorlopen, dan wel voor elke module die met succes werd afgelegd.

De colleges gaan alternerend door als volgt: de ene week op dinsdagavond (18u30-21u30) en zaterdagvoormiddag (9u-12u30) en de andere week op zaterdag een volledige dag (9u - 16u30). Enkel de colleges van module 1 vinden plaats op 4 volledige zaterdagen. De modules volgen elkaar doorheen het jaar op. Het postgraduaat vangt eind september aan met module 1 en wordt enkele weken later gevolgd door module 2, enz.
Zij vinden plaats op de Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk. 

Erkenning door de Orde van Vlaamse Balies en het RIZIV (economie en ethiek) is aangevraagd.
Erkenning voor VOV werd aangevraagd.

Meer informatie over de inhoud van het postgraduaat en over de inschrijvingsmodaliteiten, vindt u onder dit tabblad.

Indien u vragen heeft waarop u het antwoord niet op deze website vindt, kan u terecht bij de elektronische helpdesk van het postgraduaat: ahlec.nexus@uantwerpen.be.