Hoe ziet een economie van de matigheid er volgens jou uit? Hoe kunnen we via matigheid de economie menselijker, ecologischer, socialer en dus hoopvoller te maken? Denk met ons mee en laat je gedachten achter op het daarvoor ontworpen formulier

Themacahier

Op 16 december 2021 konden Trends-lezers bij hun wekelijkse magazine een bijlage vinden van het themacahier ‘Meer dan genoeg. Een florerende economie van de Matigheid’. Dit adhoc-nummer werd samengesteld door een speciale redactie van de Trends Leerstoel Economie van de Hoop, Streven Vrijplaats en UCSIA. De redactie vroeg een aantal prominente essayisten en bedrijfsleiders, jong en oud, om hun ideëen over een economie van de matigheid neer te pennen. Het resultaat is een 160-pagina tellende bundel die we graag met Trends-lezers wilden delen.

Waarom vragen we feedback?

Samen staan we sterker. Dat is niet alleen in de economie zo, maar ook op het vlak van ideeën over die economie. We willen graag weten welke gedachten in het themacahier u als lezer in het bijzonder prikkelden en waarom. Wat kwam er in je op? Welke al dan niet revolutionaire suggesties heb jij voor een economie van de matigheid?

Wat doen we met de feedback?

We gaan na wat er leeft bij het grote publiek en proberen aan de hand van de respons bepaalde accenten te leggen in het derde jaar van de leerstoel. Zo komen we bepaalde thema’s op het spoor waar we te weinig of net teveel aandacht aan besteden.

Waar vind ik het themanummer?

Het themanummer verschijnt op 16 december 2021 bij Trends Magazine. Heb je dit themanummer niet in je bezit? Geen nood. Je kan het ook online vinden.

Wens je een papieren exemplaar om wille van onderwijs- of onderzoeksdoeleinden? We hebben er nog een aantal in reserve liggen, contacteer de leerstoel via mail op brecht.daneels@uantwerpen.be