Hoe ontdek je probiotica in gefermenteerd voedsel?

Sander Wuyts aan het woord voor EOS

2013

December 2013: Dubbeldoctoraat PhD Mariya Petrova

Donderdag, 5 december 2013, behaalde Mariya Petrova het eerste dubbeldoctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen met Sarah Lebeer (UAntwerpen), Jos Vanderleyden en Jan Balzarini (KU Leuven) als promotoren. Ze verdedigde met succes haar proefschrift getiteld 'Moleculaire en functionele studies van lectinen in Lactobacillus rhamnosus'. Daarnaast zijn we vereerd dat Gregor Reid, een van 's werelds bekendste deskundigen op probiotica micro-organismen, een van de juryleden was. Hij gaf een zeer inspirerende lezing over “Reprogramming humans - can microbiome and probiotic research achieve it?” ter gelegenheid van de promotie van Mariya.

December 2013: "Editors' choice" in Environmental Pollution

Een publicatie van onze onderzoeksgroep (Spatial distribution assessment of particulate matter in an urban street canyon using biomagnetic leaf monitoring of tree crown deposited particles) werd in de kijker gezet in de "Editors' choice" sectie van Environmental Pollution en is gedurende een maand gratis te downloaden via deze link.

Oktober 2013: Studenten in finale iGEM, Boston!

Een team van 16 studenten bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven, waaronder 3 voormalige studenten cel- en genbiotechnologie van de Universiteit Antwerpen (Pieter De Bruyn, Sylvie Weckx and Sander Wuyts), hebben de finale gehaald van de iGEM – ‘international Genetically Engineered Machines’ – wedstrijd georganiseerd door het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Voor meer info, zie de website (English).

Mei 2013: Poster prijs Knowledge for Growth congres, Gent

Op 30 mei 2013 heeft Serena Moretti met "The secret lives of airborne microbes (pdf_2MB)" de poster prijs gewonnen op het Knowledge for Growth congres in Gent.

April 2013: Prof.Dr. Sarah Lebeer in het UA-Magazine

In april 2013 verscheen Sarah Lebeer, de professor van het Laboratorium voor Toegepaste Microbiologie en Immunologie, in het UA-magazine met een artikel over de hoeveelheid vrouwen in het professorenkorps aan onze universiteit. Lees het hier (pdf_827kB).