Over ons

Het (internationaal) privaatrecht vormt de kern van onze onderzoeksactiviteiten. Ons globaal onderzoeksprogramma is verder ingedeeld in vier samenhangende onderzoekslijnen: persoonlijkheidsrechten, contractualisering, aansprakelijkheid en rekenschap, en Kinship studies.

De focus van ons onderzoeksprogramma ligt daarbij op het socio-juridische verschijnsel van private ordening in het (internationaal) privaatrecht. De inhoudelijke pijler van ons onderzoek wordt gevormd door het concept Multi-level governance en globalisatie en ons onderzoek wordt methodologisch aangestuurd door socio-juridische studies.

De onderzoeksgroep Persoon & Vermogen is het brandpunt voor boeiend onderzoek in het ruimere kader van:

• Het FWO wetenschappelijk onderzoeksnetwerk (WOG 2015-2020) RETHINKIN - Rethinking Legal Kinship & Family Studies in the Low Countries, waarvan de onderzoeksgroep de kerngroep uitmaakt

• Universiteit van Antwerpen excellentiecentrum FAMCARE – Family Dynamics & Care (BOF 2015-2020), waarvan de onderzoeksgroep co-promotor is

• Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek, een extern gefinancierde leerstoel

• Leerstoel Aansprakelijkheidsrecht en Verzekeringsrecht, een extern gefinancierde leerstoel.

De projecten van de onderzoeksgroep zijn verbonden met:

• De facultaire speerpunten Persoonlijkheidsrechten, en Multi-level Governance en subsidiariteit van de rechtsfaculteit die de connectie maken tussen de verschillende onderzoeksgroepen en onderzoekscentra van de rechtsfaculteit

• De universitaire speerpunten Socio-economisch beleid en organisatie, Multi-level Governance, Globalisering & Federalisme, Stadsgeschiedenis en modern stadsontwikkelingsbeleid, Neurowetenschappen, en Drugsopsporing en ontwikkeling.