Het Urban Studies Institute is partner van Stadsform, "een podium voor debat over de stad van morgen". Het instituut werkt mee aan de programmatie, die bestaat uit o.a. lezingen en praatavonden, workshops en stadswandelingen. Stadsform bevindt zich op de Stadswaag in Antwerpen.

Stadsform X Urban Studies Institute

Maak de Stad: debattenreeks

De stad wordt niet enkel ‘bedacht’ aan de tekentafel, maar op verschillende manieren ‘gemaakt’, door steeds meer diverse spelers. ‘Denkers’ en ‘doeners’ gaan met elkaar en het publiek in dialoog over centrale thema’s. Zo ontdekken we nieuwe manieren om de stad te herdenken en te hermaken.

Maak de stad

Maak de Stad • Welke toekomst voor maaltijdleveringen in de stad?​

Donderdag 24 november 2022, 19.30 - 21.30 uur

Op een doorsneedag brengen meer dan tweeduizend fietsers in dit land pizza’s, burrito’s of sushi van restaurants naar klanten. Maaltijdbezorgers zijn stilaan broodnodig voor consumenten en restaurants, maar hoe zorgen we dat ze zelf een eerlijke boterham kunnen verdienen?  Herman Loos, socioloog, werd een jaar lang fietskoerier en bundelde zijn bevindingen in het boek ‘Homo Deliveroo’. Hij deelt zijn ervaringen in gesprek met Wouter Verheyen (Prof. Onderneming en recht, UAntwerpen), gemodeerd door Elisabet Van Wymeersch (UAntwerpen).​​

Stadsform