Praktijkprojecten, stages en masterproeven

Voor studenten

Via een praktijkproject, stage of praktijkgerichte masterproef krijg je als masterstudent de kans om je theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Bovendien maakt dit deel uit van je studieprogramma, voor een bepaald aantal studiepunten. Buiten het curriculum kan je ook nog een vrijwillige stage volgen.

Studenten kunnen ondanks de coronacrisis nog steeds praktijkervaring opdoen. Alleen zullen sommige projecten uitgevoerd worden via thuiswerk, of mits inachtneming van de nodige maatregelen binnen het bedrijf of de organisatie .

Voor bedrijven

Ook voor bedrijven biedt een praktijkproject, een praktijkgerichte masterproef of een stage tal van mogelijkheden. Een student heeft een verfrissende kijk op actuele vraagstukken binnen jouw organisatie, wat vaak leidt tot creatieve oplossingen en innovatieve aanbevelingen. 

We zijn steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen, zelfs in de huidige situatie. Projecten blijven welkom, alleen moet duidelijk aangegeven worden op welke manier studenten op een veilige manier kunnen werken: ofwel van thuis uit, ofwel op locatie met de nodige maatregelen. Alle projecten of stages die inhoudelijk aansluiten bij een vakgebied van de faculteit komen in aanmerking. Stages en vacatures kan je verspreiden via het Career Center, voor praktijkprojecten en praktijkgerichte masterproeven dien je een projectvoorstel in.