Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen

Over de Faculteit FBD

Feiten en cijfers

De Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen staat voor doorgedreven multi- en interdisciplinair onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de life sciences. De faculteit biedt onderzoeksgerichte bachelor- en masteropleidingen in de farmaceutische wetenschappen, de biomedische wetenschappenen de biochemie en biotechnologie, en een bacheloropleiding in de diergeneeskunde. De Faculteit FBD neemt ook deel aan het Erasmus Mundus-consortium rond de Master of Leading International Vaccinology Education (LIVE) en werkt voor haar onderwijs samen met prestigieuze partners zoals het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) en het Vlaams Instituut voor Technologie (VITO). Daarnaast streeft ze naar de valorisatie van haar onderzoek ten gunste van de maatschappij en de industrie via wetenschapscommunicatie, partnerschappen en spin-offs.

De faculteit is gehuisvest op Campus Drie Eiken in de zuidrand rond Antwerpen. Campus Drie Eiken is een uitgestrekte groene campus in de gemeente Wilrijk. Op dezelfde campus vind je het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en de opleiding biologie van de Faculteit Wetenschappen.

De faculteit biedt 21 opleidingsprogramma’s aan in 4 studierichtingen: 4 bachelorprogramma's, 9 masterprogramma's, 1 Europese Master, 3 master-na-masteropleidingen in de farmaceutische wetenschappen, 3 postacademische vormingen in de biomedische wetenschappen en 1 kortlopende opleiding Laboratorial Animal Science.

De studentenaantallen zitten al jaren in de lift. Vorig academiejaar waren er 2731 studenten ingeschreven en werden bijna 500 diploma's uitgereikt.

De faculteit telt ook 25 onderzoeksgroepen verspreid over 3 departementen. 

Bij de faculteit FBD zijn 550 personeelsleden aan de slag. 407 van hen zijn academisch personeel, de overige 143 administratief en technisch personeel.