Letteren en Wijsbegeerte

Expo - Het Brantijser: een reis door de tijd

permanente tentoonstelling in het hart van de faculteit

Het Brantijser, het kloppend hart van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen, is niet zomaar een gebouw. 

Door de eeuwen heen heeft dit pand, een samenvoeging van de historische gebouwen 't Brantijser en Den Grooten Sot, heel wat kleurrijke figuren zien komen en gaan. Door middel van een permanente expo in het gebouw nemen we je mee op een reis door de tijd: van ambitieuze leerlooiers tot vorstelijke gasten en van een bloeiende renaissanceperiode tot een hectische moderne tijd.

Op verschillende plaatsen in Het Brantijser ontdek je het verhaal achter deze historische plek en laat je meevoeren door de stemmen uit het verleden. Op deze webpagina's vind je de verschillende tijdsperiodes terug en trakteren we je op weetjes, archiefbeelden en achter-de-schermen-informatie. 

Veel plezier!


Colofon

Samenstelling en productie

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Teksten

Pierre Delsaerdt, Luc Duerloo, Guido Marnef, Bart Tritsmans (departement Geschiedenis)

Michelle Coenen (communicatie FLW)

Vormgeving

Michelle Coenen

Druk

BEO

Installatie

Paul Crothers

Met dank aan:

Agentschap Onroerend Erfgoed, Timothy De Paepe, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, FelixArchief, KBR, MAS - Museum aan de Stroom, Monumentenzorg Antwerpen - Rubi - The cultural factory, Jean Van Houtte en Martin Decancq - Vlaams Architectuurinstituut