Wetenschappen

Spin-offs

Valorisatie is een belangrijk aspect van het onderzoek aan de Faculteit Wetenschappen. In dit kader zijn spin-off bedrijven van belang. Spin-offs zijn academische bedrijven die wetenschappelijke kennis omvormen tot toepassingen voor commercieel gebruik.

De spin-offs van de Faculteit Wetenschappen zijn:

Garvis (2021): Bionisch AI-planningsysteem

Garvis is een bionische forecasting oplossing die artificiële intelligentie combineert met de persoonlijke inzichten en ervaringen van de planner en met realtime data-analyse.  Zo kan de fout met 30 procent verminderd worden en kunnen ondernemingen met minder tijd en voorraden een betere service leveren.  Garvis heeft een grote directe impact op de bedrijfsresultaten en kan heel eenvoudig geïmplementeerd worden zodat het binnen de 24 uur up and running kan zijn.

www.garvis.ai

Deltaray (2019): 3D Xray-technologie

DELTARAY BV is een nieuwe marktleider in het domein van kwaliteitsinspectie voor kritische onderdelen binnen industrie 4.0. Ze bieden een baanbrekende 3D Xray-technologie die met precisie en snelheid defecten detecteert op vraag van de producent. 

www.deltaray.eu

Shavatar (2019): Technologie genereert 3D lichaamsvorm

De technologie van Shavatar genereert je 3D lichaamsvorm met een gemiddelde accuraatheid van 7mm zonder de nood aan een scanner. Dit model wordt toegepast om maat- en fitadvies te geven bij het online shoppen van kleding, wat het aantal retours significant doet dalen en voor een verbeterde online shopping ervaring zorgt.

www.shavatar.me

iFlux (2017): Metingen voor grondwateronderzoek

Complexe bodemverontreiniging gaat vaak gepaard met een eindeloos en duur saneringsproces. De oorzaak is de onzekerheid over wat er echt onder de grond beweegt. De technologie van iFlux meet de snelheid én richting van verontreiniging in grondwater over een langere periode.

www.ifluxsampling.com 

Froomle (2016): Software op basis van data science

Froomle gelooft dat user experiences veel slimmer en relevanter moeten zijn dan vandaag het geval is. De machine learning software van Froomle stelt consumentgerichte bedrijven in staat om hun user experiences slim en relevant te maken op basis van historische interactiedata.

www.froomle.ai

BrightSpec NV/SA (2012): Nucleaire apparatuur en X-ray

Combineert een enorme hoeveelheid technische ervaring op het vlak van stralingsdetectie en engineering met een grote vakkundigheid in de sales en marketing van nucleaire apparatuur en röntgeninstrumenten. Bovendien beschikt de groep over een grondige kennis van moderne programmeringstechnieken, programmeringsstructuren & -algoritmes, databases & datacommunicatie en computer- & IT-technologieën.

www.brightspec.be

icoMetrix (2011): Beeldvormingstechnieken en analyse

icoMetrix biedt de geavanceerde beeldverwerking die nodig is voor de kwantitatieve analyse van biomedische beelden.

www.icometrix.be

HI10 Security Integrations (2010): Architectuur gegevensbescherming

Beveiliging van gegevens, 'cloud systems' architectuur, veiligheid en efficiëntie door het leveren van optimale oplossingen voor: integratie digitale handtekeningen, cloud security projecten, BC/DR plans.

www.hi10.be

Meshbone (2009): Draadloze netwerktechnologie

Meshbone werd opgericht in 2009 als een spin-off van de Universiteit Antwerpen en de IBBT, nu iMinds. Het doel van Meshbone is om een nieuwe klasse van flexibele en toegankelijke draadloze netwerktechnologie te leveren voor een ruim gamma aan apparaten. De software van Meshbone stelt elk knooppunt in staat om onafhankelijk en onafgebroken backhaul en client access te optimaliseren (zonder de noodzaak aan een gecentraliseerde controller). Dit resulteert in betere prestaties in het hele netwerk in de vorm van een volledig gedistribueerd peer-to-peersysteem. Op 22 januari 2014 werd Meshbone overgenomen door nCentric dat netwerkoplossingen aanbiedt voor bagger-, olie- en gasbedrijven.

Status: exit.

www.ncentric.com

Mu Technologies (2007): Software geluidsmodellering

Is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in geluidsmodellering en ‑analyse. Het ontwikkelde "Mu Voice", een bekroonde plug-in voor het aanpassen van stemopnames, het toepassen van speciale effecten en het toevoegen van natuurlijk klinkende harmonieën bij het mixen van tracks. Hun eigen spectrale analyse en synthesetechnieken zijn een referentie geworden op het vlak van stemverwerking door een unieke tool voor opnamestudio's aan te bieden.

www.mu-technologies.com

DCI Labs (2001): High Content Screening

Ontwikkelt software en diensten voor ‘high content screening’ en cellulaire assays gebaseerd op state of the art beeldvormingstechnieken.

Status: exit

www.dcilabs.com

Tech Transfer

TechTransfer verbindt de academische wereld met het bedrijfsleven. Zij helpen onderzoekers van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA), met de ‘transfer’ van  kennis en technologieën naar het bedrijfsleven toe.  Tech Transfer brengt ook bedrijven in contact met de juiste onderzoekspartners of leiden hen naar de juiste technologieën of infrastructuur.

Voor meer informatie kan je terecht op de webpagina's van Tech Transfer.