Spin-offs

Valorisatie is een belangrijk aspect van het onderzoek aan de Faculteit Wetenschappen. In dit kader zijn spinoff bedrijven van belang. Spin-offs zijn academische bedrijven die wetenschappelijke kennis omvormen tot toepassingen voor commercieel gebruik.

De spin-offs van de Faculteit Wetenschappen zijn:


iFlux (2017): Metingen voor grondwateronderzoek
Complexe bodemverontreiniging gaat vaak gepaard met een eindeloos en duur saneringsproces. De oorzaak is de onzekerheid over wat er echt onder de grond beweegt. De technologie van iFlux meet de snelheid én richting van verontreiniging in grondwater over een langere periode. 
www.ifluxsampling.com 

Froomle (2016): Software op basis van data science
Froomle gelooft dat user experiences veel slimmer en relevanter moeten zijn dan vandaag het geval is. De machine learning software van Froomle stelt consumentgerichte bedrijven in staat om hun user experiences slim en relevant te maken op basis van historische interactiedata.
http://www.froomle.ai


BrightSpec NV/SA (2012): Nucleaire apparatuur en X-ray
Combineert een enorme hoeveelheid technische ervaring op het vlak van stralingsdetectie en engineering met een grote vakkundigheid in de sales en marketing van nucleaire apparatuur en röntgeninstrumenten. Bovendien beschikt de groep over een grondige kennis van moderne programmeringstechnieken, programmeringsstructuren & -algoritmes, databases & datacommunicatie en computer- & IT-technologieën.
www.brightspec.be

icoMetrix
icoMetrix (2011): Beeldvormingstechnieken en analyse
icoMetrix biedt de geavanceerde beeldverwerking die nodig is voor de kwantitatieve analyse van biomedische beelden.
www.icometrix.be
HI10 Security Integrations
HI10 Security Integrations (2010): Architectuur gegevensbescherming
Beveiliging van gegevens, 'cloud systems' architectuur, veiligheid en efficiëntie door het leveren van optimale oplossingen voor: integratie digitale handtekeningen, cloud security projecten, BC/DR plans.
www.hi10.be
Meshbone
Meshbone (2009): Draadloze netwerktechnologie
Het vroegere wishbone levert gebruiksvriendelijke, robuuste en veilige draadloze mesh netwerk oplossingen waardoor gebouwen, campussen en "event areas" zonder enige vorm van bekabeling voorzien kunnen worden van de nodige communicatie-infrastructuur.
http://www.imec-int.com/en/istart-portfolio/meshbone
Mu Technologies

Mu Technologies (2007): Software geluidsmodellering
Is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in geluidsmodellering en ‑analyse. Het ontwikkelde "Mu Voice", een bekroonde plug-in voor het aanpassen van stemopnames, het toepassen van speciale effecten en het toevoegen van natuurlijk klinkende harmonieën bij het mixen van tracks. Hun eigen spectrale analyse en synthesetechnieken zijn een referentie geworden op het vlak van stemverwerking door een unieke tool voor opnamestudio's aan te bieden.
www.mu-technologies.com

Octens

Octens (2007): ISE-technologie
Design en productie van op maat gemaakte analytische instrumenten en ontwikkelen van potentiometrische toepassingen
www.octens.com

DCI Labs
DCI Labs (2001): High Content Screening
Ontwikkelt software en diensten voor ‘high content screening’ en cellulaire assays gebaseerd op state of the art beeldvormingstechnieken
www.dcilabs.com

Tech Transfer

TechTransfer verbindt de academische wereld met het bedrijfsleven. Zij helpen onderzoekers van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA), met de ‘transfer’ van  kennis en technologieën naar het bedrijfsleven toe.  Tech Transfer brengt ook bedrijven in contact met de juiste onderzoekspartners of leiden hen naar de juiste technologieën of infrastructuur.

Voor meer informatie kan je terecht op de webpagina's van Tech Transfer.