Over ons

Het Instituut voor Milieu & Duurzame Ontwikkeling, kortweg IMDO, brengt de expertise aan de Universiteit Antwerpen samen rond de diverse aspecten en disciplines in milieu & duurzame ontwikkeling.  IMDO wil mee een antwoord vormen op complexe en multidisciplinaire milieu- en duurzaamheidsvragen, van de industrie, de universiteit en de samenleving. Het IMDO heeft een uitgesproken interdisciplinaire en transversale karakter en zorgt voor een maximale samenwerking tussen onderzoekers en docenten uit de verschillende disciplines: technologie, natuurwetenschappen, sociale en economische wetenschappen, gezondheid en bestuurlijk-juridische aspecten.

IMDO heeft volgende taken:

• Interdisciplinair en internationaal georiënteerd milieuonderwijs
  • Katalysator voor interdisciplinair onderzoek over milieu en duurzame ontwikkeling
  • Contactpunt voor vragen over milieu en duurzame ontwikkeling
  • Living lab over duurzaamheid (citizen science)

d

IMDO vierde onlangs zijn 30ste verjaardag. Het IMDO werkt opgericht in 1987 onder impuls van haar eerste voorzitter, em. Prof. dr. Rudi Verheyen.

In herinnering, wordt elk jaar de Prijs Rudi Verheyen uitgereikt. De Prijs Rudi Verheyen bekroont wetenschappelijk werk met een bijzondere verdienste voor het natuur- en milieubeleid, in Vlaanderen. Vanaf 2019 wordt de Prijs Rudi Verheyen internationaal.