Anke Van Dijck

Doctor-assistent (MD, PhD)

Foto ID

Volg Anke op

Over Anke Van Dijck

Nadat ze in 2012 als arts afstudeerde aan de Universiteit Antwerpen, vervolledigde ze in juli 2019 de opleiding tot neuroloog.

Van 2013 tot 2019 maakte ze deel uit van de onderzoeksgroep Cognitieve Genetica van de afdeling Medische Genetica in Antwerpen, waar ze aan een doctoraat werkte met als titel 'Identificatie, definitie en behandeling van syndromen met verstandelijke beperking'. De focus van haar onderzoek lag voornamelijk op de behandeling van het fragiele X syndroom en de klinische karakterisatie van het Helsmoortel - Van der Aa syndroom.

Sinds oktober 2019 is zij deeltijds als doctor-assistent aan de slag bij de vakgroep Handicapstudies van de onderzoeksgroep Family Medicine and Population Health (FAMPOP) van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze geeft les in de opleiding geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en coördineert onderzoeksprojecten binnen het domein 'handicapstudies'.

Onderzoeksdomeinen:

  • Neurologische ontwikkelingsaandoeningen / Verstandelijke beperking
  • Cognitieve Genetica
  • International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF)
  • Neurologische revalidatie

Daarnaast heeft zij van november 2019 tot april 2020 als neuroloog gewerkt bij het Academisch Centrum voor Epilepsie Kempenhaeghe, in Heeze, Nederland.

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • vrijwillig medewerker
Assisterend academisch pers.
  • doctor assistent

Contact

Gouverneur Kinsbergen
Doornstraat 331
2610 Wilrijk
Belgiƫ
Tel. 032659708
       032759756
anke.vandijck@uantwerpen.be