Barbara Tan

Valorisatie Manager Sociale en Humane Wetenschappen

Foto ID

Volg Barbara op

Over Barbara Tan

Barbara Tan is als  Valorisatiemanager Sociale en Humane Wetenschappen  (SHW)  binnen de Dienst Valorisatie het aanspreekpunt voor onderzoekers van de SHW die meer informatie en ondersteuning wensen wanneer zij hun wetenschappelijke kennis wensen te transfereren en exploiteren naar ondernemingen en andere stakeholders. Samen met de onderzoeker en in nauw overleg met het ganse team van de Dienst Valorisatie gaat zij op zoek naar een geschikt valorisatietraject. Naargelang de case kan dit verschillende vormen aannemen: zoals een onderzoekcontract met een private partner, een doctoraat op vraag van een bedrijf maar evenzeer een licentie op intellectuele eigendom. Ook het oprichten van een eigen spin-off bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Zij gaat ook proactief op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor samenwerking met het bedrijfsleven en tracht de gecapteerde vragen en behoeften van ondernemingen ook tot bij de onderzoekers te brengen. Omgekeerd zal zij via haar netwerk van bedrijven ook de expertise van de onderzoekers SHW meer kenbaar maken.

Barbara  heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende aspecten van het hoger onderwijs met focus om onderzoek, innovatie en wetenschaps- en technologiebeleid. Zij startte haar professionele loopbaan als onderzoeker aan het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck waar zij publiceerde over de blijvende sociale ongelijkheden in het Vlaamse hoger onderwijs. Daarna werkte zij bijna 6 jaar als adviseur onderwijs en innovatie bij de werkgeversorganisatie Voka-Vlaams Economisch verbond en bouwde zij een breed netwerk van bedrijfscontacten uit. Vervolgens keerde ze terug  naar de Universiteit Antwerpen waar zij in haar voorgaande functies binnen het Departement Onderzoek mee het academiseringsproces begeleide en expertise opbouwde over externe financiering voor onderzoek. De focus inzake externe financiering legt zijn nu vooral op de VLAIO subsidiekanalen en op EFRO en Interreg.

Afdeling

Statuut & functies

Admin. & techn. personeel
  • domeincoƶrdinator

Interne mandaten

Contact

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1
M.A.108
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032658869
barbara.tan@uantwerpen.be