Dirk De Bièvre

Professor (in de graad van hoofddocent)

Foto ID

Volg Dirk op

Over Dirk De Bièvre

Professor Internationale Politiek (sinds 2006)

Dirk De Bièvre studeerde Germaanse Filologie aan de KU Leuven, en Politieke Wetenschappen aan de universiteiten van Louvain-la-Neuve en Konstanz (Duitsland). Daarna doctoreerde hij in de politieke en sociale wetenschappen aan het European University Institute (Firenze, Italië; 1997-2002) met een doctoraat over de invloed van de Wereldhandelsorganisatie op lobbying patronen in het Europees extern handelsbeleid. Daarna werd hij postdoctoraal onderzoeker aan het Max Planck Institute for Research on Collective Goods in Bonn (2002-3), en aan het Mannheimer Zentrum für Sozialforschung van de Universiteit van Mannheim (2003-6). In het verleden gat hij les aan de universiteiten van Mannheim, ULB Brussel, EHSAL Brussel, TU Dresden, LUISS Rome, en de KU Leuven. Tijdens een onderzoekssabatical in 2014-15 was hij gastwetenschapper aan de London School of Economics and Political Science (LSE).

Hij is een Europees gerenommeerd expert op het gebied van het EU extern handelsbeleid, alsook over internationale handelsbetrekkingen binnen de Wereldhandelsorganisatie WTO, en de invloed van belangengroepen in de Europese Unie.

Hij doceert op master-niveau de cursussen Theorieën van de Internationale Betrekkingen, International Political Economy, en Onderzoeksopzet van de Masterproef Politieke Wetenschappen, en op Bachelor niveau Issues in International Politics.

Recent radio-interview over het Europees handelsbeleid voor de Vlaamse openbare omroep VRT (De Wereld Vandaag, 18 oktober 2016; vanaf 12'20''): waarom Wallonië het EU handelsakkoord met Canada blokkeert.

Contact

Stadscampus
Sint-Jacobsstraat 2
S.M.285
2000 Antwerpen
België
Tel. 032655721
dirk.debievre@uantwerpen.be