Foto ID

Volg Gertjan op

Over Gertjan Willems

Gertjan Willems is film- en mediawetenschapper. Hij is docent aan de Universiteit Antwerpen, waar hij verbonden is aan de departementen Letterkunde en Communicatiewetenschappen en aan de onderzoeksgroepen Research Center for Visual Poetics en Visual and Digital Cultures Research Center. Daarnaast is hij als postdoctoraal onderzoeker van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) verbonden aan het Centre for Cinema and Media Studies van de Universiteit Gent. 

Eerder was hij actief als gastdocent aan de Université Saint-Louis - Bruxelles en de Erasmus Universiteit Rotterdam, en als gastonderzoeker aan de Université Paris 2 Panthéon-Assas, de Universiteit van Amsterdam, de University of York en het Belgisch Historisch Instituut te Rome. Sinds 2016 is hij voorzitter van de Film Studies sectie van ECREA (European Communication Research and Education Association).

Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar een kritische analyse van film, televisie, radio, literatuur en andere vormen van media en cultuur. Hij heeft bijzondere onderzoeksexpertise in de Belgische en Nederlandse filmgeschiedenis, filmadaptaties, filmbeleid en de relatie tussen media en natievorming. In 2017 verscheen zijn boek Subsidie, camera, actie! Filmbeleid in Vlaanderen (1964-2002). In 2016 was hij finalist van de Vlaamse PhD cup en sinds 2017 treedt hij op als filmexpert voor het televisieprogramma Cinema Canvas.

https://gertjanwillems.wordpress.com/

Contact

Stadscampus
Grote Kauwenberg 18
S.D.124
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654294
gertjan.willems@uantwerpen.be